BHV check: hoe veilig is jouw organisatie?

De afgelopen jaren zijn anders gelopen dan we allemaal gedacht hadden, maar we hebben er ook veel van geleerd. Ben je er in de coronaperiode bijvoorbeeld achter gekomen dat het lastig is de bezetting van je BHV-organisatie op orde te houden? Of dat het toch wel erg belangrijk is om op een juiste wijze om te kunnen gaan met mensen die ongepast en ongewenst gedrag vertonen of de huisregels niet naleven? Allemaal input die je meeneemt om jouw organisatie veilig te houden. 

BHV check: inzicht in jouw huidige situatie

Wanneer je aan de slag gaat met het inrichten of optimaliseren van de veiligheid van jouw organisatie is de eerste stap inzicht krijgen in de huidige situatie. Hoe veilig is het nu al? En waar liggen kansen voor verbetering? Om je hierbij op weg te helpen hebben wij de BHV veiligheidscheck ontwikkeld. De BHV check is bedoeld als hulpmiddel voor organisaties en BHV'ers om te controleren of de meest esssentiële onderdeeld van de bedrijfshulpverlening goed georganiseerd zijn. Met onderstaande korte checklist krijg je direct inzicht in de verschillende verplichtingen waar jouw organisatie aan moet voldoen.
 
Naast deze verkorte veiligheidscheck hebben wij ook een uitgebreide checklist. Deze uitgebreide checklist geeft een nog beter beeld van de situatie en download je hier.

Hoe nu verder?

Heb jij volgens onze veiligheidschecklist aan alle verplichtingen voldaan? Goed bezig! Zo niet, je bent zeker niet de enige. Wij merken dat het voor veel organisaties een groot vraagstuk is wat voor hen precies verplicht is. Of je nu al alles op orde hebt of net begint, er zijn altijd kansen om de veiligheid van jouw organisatie te optimaliseren. Want BHV, dat wil je toch geregeld hebben?

 

Kunnen we je verder helpen?

Juist nu is veiligheid extra belangrijk. Wij helpen je hier graag bij. Wij maken ons al meer dan 25 jaar elke dag sterk voor de bedrijfsveiligheid van organisaties in Nederland door cursussen aan te bieden en te adviseren over bedrijfsveiligheid. Dit doen wij op onze eigen unieke manier. Bovendien zetten wij vol in op innovatie, waardoor je altijd de keuze hebt voor leuke, nieuwe leermethoden. 

Lees meer

  • hesjes bhv
    Hesjes voor de bedrijfsnoodorganisatie: Hoe zit dat?
    Bedrijfshulpverlening is een belangrijk onderdeel van de veiligheid op de werkvloer in Nederland. (Hoofd-)BHV’er, en ploegleiders en zijn getrainde medewerkers die bij een noodsituatie zoals brand, ontruiming, of een medisch incident, direct kunnen ingrijpen om de veiligheid van andere werknemers te waarborgen. Een belangrijk aspect van de herkenbaarheid en effectiviteit van de bedrijfsnoodorganisatie is het dragen van een hesje in een specifieke kleur. In dit artikel beschrijven we de kleuren van hesjes, wat er precies verplicht is, en welke kleur geassocieerd wordt met verschillende rollen binnen de bedrijfsnoodorganisatie.
     
  • 10x handige hulpmiddelen voor BHV-teams bij een ontruiming
    10x handige hulpmiddelen voor BHV-teams bij een ontruiming
    Whoooop. Het alarm in het bedrijfspand gaat loeiend af. Tijd voor de getrainde BHV’ers om te gaan ontruimen. De slow whoop, noodverlichting, vluchtwegaanduiding en verzamelplaats zijn meestal wel aanwezig. Maar wist je dat er nog meer handige hulpmiddelen zijn die de taak van BHV’ers tijdens een ontruiming een stuk makkelijker maken? We delen ze hier met je!
  • Dit zijn de verschillen tussen een hartinfarct, hartstilstand en hartfalen
    Dit zijn de verschillen tussen een hartinfarct, hartstilstand en hartfalen
    In de volksmond worden de termen hartinfarct, hartfalen en hartstilstand vaak door elkaar gehaald. Ontdek in dit artikel de verschillen. 
  • Dit zijn de verschillende soorten brandwonden
    Dit zijn de verschillende soorten brandwonden
    Brandwonden worden ingedeeld in verschillende gradaties, elk met hun eigen kenmerken. In dit artikel gaan we dieper in op deze gradaties en hun onderscheidende eigenschappen.
  • Schaafwond? Een kusje erop helpt niet altijd, lees daarom deze tips!
    Schaafwond? Een kusje erop helpt niet altijd, lees daarom deze tips!
    In je kinderjaren heb je vast wel eens een schaafwond opgelopen. Een kusje erop van je moeder of vader kon de ergste pijn verzachten. Maar voor een goede behandeling van schaafwonden is meer nodig dan alleen dat. We vertellen je graag wat erbij komt kijken.
  • Vechten, vluchten of bevriezen: hoe reageer jij als BHV’er op angst?
    Vechten, vluchten of bevriezen: hoe reageer jij als BHV’er op angst?
    Iedereen reageert anders op angst. Maar hoe reageer jij in een noodsituatie? Gelukkig kun je deze automatische reacties trainen door noodsituaties regelmatig te oefenen. Het resultaat? Minder kans op bevriezen, aarzeling of paniek en meer zekerheid in handelen.
  • 5 redenen waarom microlearning jouw organisatie veiliger maakt
    5 redenen waarom microlearning jouw organisatie veiliger maakt
    In de moderne wereld is tijd schaars en uitgebreide cursussen zijn niet altijd haalbaar of effectief. Voor essentiële kennis, zoals veiligheid en bedrijfshulpverlening, is er nu een oplossing: microlearning.
  • Als bhv’er maak jij het verschil, ook thuis en onderweg!
    Als bhv’er maak jij het verschil, ook thuis en onderweg!
    In dit artikel nemen we je mee in vier situaties buiten werk waarin jouw BHV vaardigheden van onschatbare waarde zijn.
  • Waarom bhv jouw beste goede voornemen is!
    Waarom bhv jouw beste goede voornemen is!
    Verrassingen zijn onvermijdelijk, maar met de juiste voorbereiding sta jij altijd stevig in je schoenen. Ontdek in dit artikel waarom BHV jouw goede voornemen zou moeten zijn voor 2024.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.