BHV.NL: al 25 jaar partner in het vergroten van bedrijfsveiligheid

maandag 1 juli 2019
Dagelijks zetten wij ons in voor de veiligheid van (werkend) Nederland. Dit doen wij inmiddels 25 jaar en daar zijn we trots op! En daar gaan we ook mee door. We willen op een vernieuwende manier aantrekkelijke veiligheidsoplossingen bieden en zo de bedrijfsveiligheid van onze klanten vergroten. Kwaliteit, klant- en servicegerichtheid hebben we hierbij hoog in het vaandel staan. Hans de Bruyn, directeur BHV.NL, en Simon Meerveld, Business Development Manager bij BHV.NL, kijken samen naar de toekomst van bedrijfsveiligheid. Wat zijn de trends en ontwikkelingen in een maatschappij waar veiligheid steeds belangrijker wordt en waar technologische ontwikkelingen almaar sneller lijken te gaan? En wat is de impact daarvan op BHV.NL?

Innoveren om beter te leren

‘We zijn continu bezig leren en ontwikkelen leuker en efficiënter te maken. En daarbij haken we graag aan bij technologische en met name digitale ontwikkelingen,’ zegt Simon Meerveld. Hij is ervan overtuigd dat techniek een steeds grotere rol gaat spelen binnen de opleidingen van BHV.NL. ‘Zo zal adaptief leren toenemen, toegespitst op het niveau van de cursist. Je begint generalistisch en als niveau en kennis toenemen wordt het traject meer en meer op jou toegesneden, op jouw persoonlijke aandachtsgebieden en de kennis en expertise die je al hebt. Je bouwt op die manier je eigen maatwerktraject.’
Een mooi voorbeeld van wat nieuwe technologie mogelijk maakt, is BHVcontinu: een slimme webapplicatie waarbij de theorie wordt aangeboden in korte stukjes van maximaal vijf minuten. In plaats van urenlang achter een beeldscherm te zitten, kun je nu in je pauze of als je ergens even moet wachten nieuwe kennis op te doen. BHVcontinu kan ook ingericht worden met maatwerkmodules om medewerkers te trainen in eigen protocollen en is inzetbaar voor een bedrijfsbrede basiskennis.

Belangrijke ontwikkelingen

Hans de Bruyn en Simon Meerveld zien een aantal belangrijke ontwikkelingen. Het aanbod aan leerinterventies wordt steeds groter, waardoor mensen op veel meer verschillende manieren kunnen leren. ‘Zij kiezen de leervorm die het beste aansluit bij hun manier van leren, bij wat ze willen leren of bij wat op dat moment het beste bij hen past. Online en social learning worden steeds belangrijker. Denk dan aan apps, MOOCs en e-modules. In een MOOC deel je ervaringen met je medecursisten en kun je jouw vragen aan hen voorleggen. Hoewel het aantal digitale leervormen sterk zal toenemen, zullen klassikaal leren en praktijkoefeningen zeker blijven bestaan, o.a. omdat je bepaalde vaardigheden alleen in face-to-face setting kunt leren. Van een echte ontruimingsoefening leer je natuurlijk veel meer dan van een virtuele.’ Net zoals je reanimeren als handelingsvaardigheid moet leren. Alleen door te oefenen durf je met zekerheid te handelen.
 
Ook het aantal technische hulpmiddelen om de veiligheid te optimaliseren neemt sterk toe. Een app als BHVassist geeft straks niet alleen inzicht in welke BHV’ers er in huis zijn, maar kan op basis van de verzamelde data ook informatie geven over bijvoorbeeld responsetijden en calamiteiten. En die kun je dan weer gebruiken om procedures aan te scherpen zodat je nog sneller en beter kunt reageren of de veiligheid op bepaalde punten kan verbeteren.
 
Hans de Bruyn: ‘De komende jaren wordt de maatschappelijke rol die bedrijven en organisaties spelen op het gebied van veiligheid veel groter. Hun zorg voor de veiligheid van mensen houdt niet op bij de muren van hun gebouw; zij zullen hun expertise en know how ook inzetten voor de mensen in hun straat, wijk, stad die hun hulp nodig hebben.’

Wat betekenen die ontwikkelingen voor BHV.NL?

Die maatschappelijke en technologische ontwikkelingen hebben natuurlijk ook invloed op BHV.NL als bedrijf. Ons aanbod is over een paar jaar nog groter en sluit nog beter aan bij wat de klanten willen en nodig hebben. Wij faciliteren het nieuwe leren en blijven innovaties ontwikkelen die leren makkelijker, leuker en effectiever maken. We blijven ons daarbij focussen op gedrag en zekerheid in handelen. Die innovaties beperken zich niet alleen tot digitale en technische vernieuwingen, maar omvatten ook de manier waarop we trainen. Zo laten we BHV’ers en het CMT steeds vaker oefenen samen met de brandweer, politie en andere hulpverleners, bijvoorbeeld bij een ontruimingsoefening na een brand. Dit grootschalig oefenen en analyseren van de hulpverlening wordt steeds belangrijker. Onze eerste ervaringen daarmee zijn buitengewoon positief omdat de deelnemers substantieel meer leren van deze bijna-live situaties waarin de druk echt hoger is.
We krijgen ook een andere rol: naast opleider worden we meer en meer sparringpartner. Als sparringpartner analyseren we samen met de klant welke risico’s er zijn en hoe we daar verantwoord mee kunnen omgaan. De ervaringen met andere klanten uit de branche leveren nieuwe kennis, ideeën en inzichten op. Zo worden ze zich bewust van de veiligheidsrisico’s en dat is vaak het begin van een verandering. 

Meer weten?

Zoals gezegd gebeurt er veel op het gebied van bedrijfsveiligheid. Veel van die ontwikkelingen hebben te maken met wat er in de maatschappij gebeurt. Dat is niet altijd leuk, maar wel een feit. Feiten kun je niet ontkennen. Je erop voorbereiden wel! Dat hebben we afgelopen 25 jaar gedaan en daar gaan we mee door. Omdat wij echt willen dat onze klanten én onze maatschappij veiliger worden! En omdat we dit jaar 25 jaar bestaan profiteren onze klanten en cursisten een jaar lang van kortingen, cadeaus en inspiratie voor het vergroten van de bedrijfsveiligheid. 

Geïnteresseerd in wat BHV.NL voor jou kan betekenen? Met onze adviezen (BHV-scan, RI&E, Bedrijfsnoodplan) helpen wij jouw organisatie de mogelijke risico's in kaart te brengen. Daarnaast trainen wij de medewerkers van de bedrijfsnoodorganisatie (BNO) in het effectief handelen bij calamiteiten (BHV, Ploegleider, Coördinator, Hoofd BHV). Dat kan door individueel te trainen (open cursus) of een cursus op je eigen locatie te organiseren (in company). We gaan graag met je in gesprek om te kijken hoe we in de (nabije) toekomst de veiligheid van jouw organisatie verder kunnen verbeteren. Vraag hieronder vrijblijvend een adviesgesprek aan.
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte (max. 6x per jaar) en vul je mailadres in. Of volg ons via social media:

Lees meer

 • Nieuwe Nederlandse richtlijnen Eerste Hulp
  Nieuwe Nederlandse richtlijnen Eerste Hulp
  Als het gaat om eerstehulpverlening, is het belangrijk dat iedereen in Nederland dezelfde richtlijnen volgt. Dit zorgt ervoor dat de hulpverlening goed aansluit op de professionele hulpverlening en dat een slachtoffer de beste zorg krijgt.
 • Gratis ontruimings- of scenario-oefening aansluitend op jouw incompany-training
  Gratis ontruimings- of scenario-oefening aansluitend op jouw incompany-training
  De zomer van BHV.NL staat in het teken van het opfrissen van kennis en vaardigheden. En hoe fris je nou beter je kennis en vaardigheden op dan door te doen? Daarom ontvang je in de maanden juli en augustus 2021 een gratis ontruimings- of scenario-oefening t.w.v. €330,- aansluitend aan jouw incompany-cursus*. Het enige dat jij hoeft te doen is een incompany cursus inplannen voor deze maanden. 
 • Speerpunten uit het Jaarplan 2021 van de Inspectie SZW op een rij
  Speerpunten uit het Jaarplan 2021 van de Inspectie SZW op een rij
 • Veelgestelde vragen tijdens het coronavirus
  Veelgestelde vragen tijdens het coronavirus
  Vanaf 3 maart mogen we weer trainen. En dat doen we geheel veilig volgens ons veiligheidsprotocol. bekijk hieronder de meest gestelde vragen. 
 • Trainen tijdens de coronapandemie
  Trainen tijdens de coronapandemie
  We mogen weer trainen! Daar zijn we heel blij mee. Én dat doen we geheel veilig volgens ons veiligheidsprotocol.
 • BHV.NL mag weer trainen door wijzigingsregeling Rijksoverheid
  BHV.NL mag weer trainen door wijzigingsregeling Rijksoverheid
  23 februari 2021 is het maatregelenpakket rondom COVID-19 verlengd. Toch zijn er enkele zaken veranderd die betrekking hebben op onze trainingen. Wij informeren je hier graag over.
 • BHV.NL lanceert online BHV cursus - Leren in je eigen tijd én op je eigen tempo
  BHV.NL lanceert online BHV cursus - Leren in je eigen tijd én op je eigen tempo
  Het valt vaak niet mee om in onze drukke schema’s tijd te vinden om een cursus te volgen. En dat is jammer, want te weinig tijd mag natuurlijk geen reden zijn om niet deel te nemen aan een cursus. Bovendien werken in deze tijd van coronamaatregelen veel mensen voorlopig nog thuis. Bij BHV.NL spelen we hier graag op in en daarom lanceren we de eerste BHV cursus die je helemaal online kunt volgen. Zowel voor de BHV basis als de BHV herhalingscursus. Zo kun je vanaf de bank of aan de keukentafel de vaardigheden en theorie leren die je nodig hebt om BHV’er te worden.
 • 250 arbeidsongevallen per dag in 2019. Hoe veilig is jouw organisatie?
  250 arbeidsongevallen per dag in 2019. Hoe veilig is jouw organisatie?
  Een ongeluk zit in een klein hoekje, zo blijkt maar weer uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van het CBS. In 2019 vonden er 93.000 fysieke of psychische arbeidsongevallen plaats in Nederland met vier dagen verzuim als gevolg. Dat zijn ruim 250 arbeidsongevallen per dag! Niet alleen ondervinden werknemers de gezondheidsklachten hiervan, het verzuim zorgt ook voor werkdruk en onderbreking van de werkprocessen. Hoe zorg je ervoor dat er in jouw organisatie zo min mogelijk bedrijfsongevallen voorkomen?
 • Tijdelijke aanpassing Arbeidsomstandighedenbesluit vanwege bestrijding coronavirus (SARS-CoV-2)
  Tijdelijke aanpassing Arbeidsomstandighedenbesluit vanwege bestrijding coronavirus (SARS-CoV-2)
  Aanvullende maatregelen arbeidsomstandighedenbesluit om kans op besmetting met het coronavirus te voorkomen en beperken.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
Fijn dat je onze website bezoekt. Als je op ‘OK’ klikt, ga je akkoord met het feit dat wij cookies gebruiken. Wil je weten waarom? Lees onze cookie- en privacyverklaring.
Cookies uitschakelen