BHV.NL: al 25 jaar partner in het vergroten van bedrijfsveiligheid

maandag 1 juli 2019
Dagelijks zetten wij ons in voor de veiligheid van (werkend) Nederland. Dit doen wij inmiddels 25 jaar en daar zijn we trots op! En daar gaan we ook mee door. We willen op een vernieuwende manier aantrekkelijke veiligheidsoplossingen bieden en zo de bedrijfsveiligheid van onze klanten vergroten. Kwaliteit, klant- en servicegerichtheid hebben we hierbij hoog in het vaandel staan. Hans de Bruyn, directeur BHV.NL, en Simon Meerveld, Business Development Manager bij BHV.NL, kijken samen naar de toekomst van bedrijfsveiligheid. Wat zijn de trends en ontwikkelingen in een maatschappij waar veiligheid steeds belangrijker wordt en waar technologische ontwikkelingen almaar sneller lijken te gaan? En wat is de impact daarvan op BHV.NL?

Innoveren om beter te leren

‘We zijn continu bezig leren en ontwikkelen leuker en efficiënter te maken. En daarbij haken we graag aan bij technologische en met name digitale ontwikkelingen,’ zegt Simon Meerveld. Hij is ervan overtuigd dat techniek een steeds grotere rol gaat spelen binnen de opleidingen van BHV.NL. ‘Zo zal adaptief leren toenemen, toegespitst op het niveau van de cursist. Je begint generalistisch en als niveau en kennis toenemen wordt het traject meer en meer op jou toegesneden, op jouw persoonlijke aandachtsgebieden en de kennis en expertise die je al hebt. Je bouwt op die manier je eigen maatwerktraject.’
Een mooi voorbeeld van wat nieuwe technologie mogelijk maakt, is BHVcontinu: een slimme webapplicatie waarbij de theorie wordt aangeboden in korte stukjes van maximaal vijf minuten. In plaats van urenlang achter een beeldscherm te zitten, kun je nu in je pauze of als je ergens even moet wachten nieuwe kennis op te doen. BHVcontinu kan ook ingericht worden met maatwerkmodules om medewerkers te trainen in eigen protocollen en is inzetbaar voor een bedrijfsbrede basiskennis.

Belangrijke ontwikkelingen

Hans de Bruyn en Simon Meerveld zien een aantal belangrijke ontwikkelingen. Het aanbod aan leerinterventies wordt steeds groter, waardoor mensen op veel meer verschillende manieren kunnen leren. ‘Zij kiezen de leervorm die het beste aansluit bij hun manier van leren, bij wat ze willen leren of bij wat op dat moment het beste bij hen past. Online en social learning worden steeds belangrijker. Denk dan aan apps, MOOCs en e-modules. In een MOOC deel je ervaringen met je medecursisten en kun je jouw vragen aan hen voorleggen. Hoewel het aantal digitale leervormen sterk zal toenemen, zullen klassikaal leren en praktijkoefeningen zeker blijven bestaan, o.a. omdat je bepaalde vaardigheden alleen in face-to-face setting kunt leren. Van een echte ontruimingsoefening leer je natuurlijk veel meer dan van een virtuele.’ Net zoals je reanimeren als handelingsvaardigheid moet leren. Alleen door te oefenen durf je met zekerheid te handelen.
 
Ook het aantal technische hulpmiddelen om de veiligheid te optimaliseren neemt sterk toe. Een app als BHVassist geeft straks niet alleen inzicht in welke BHV’ers er in huis zijn, maar kan op basis van de verzamelde data ook informatie geven over bijvoorbeeld responsetijden en calamiteiten. En die kun je dan weer gebruiken om procedures aan te scherpen zodat je nog sneller en beter kunt reageren of de veiligheid op bepaalde punten kan verbeteren.
 
Hans de Bruyn: ‘De komende jaren wordt de maatschappelijke rol die bedrijven en organisaties spelen op het gebied van veiligheid veel groter. Hun zorg voor de veiligheid van mensen houdt niet op bij de muren van hun gebouw; zij zullen hun expertise en know how ook inzetten voor de mensen in hun straat, wijk, stad die hun hulp nodig hebben.’

Wat betekenen die ontwikkelingen voor BHV.NL?

Die maatschappelijke en technologische ontwikkelingen hebben natuurlijk ook invloed op BHV.NL als bedrijf. Ons aanbod is over een paar jaar nog groter en sluit nog beter aan bij wat de klanten willen en nodig hebben. Wij faciliteren het nieuwe leren en blijven innovaties ontwikkelen die leren makkelijker, leuker en effectiever maken. We blijven ons daarbij focussen op gedrag en zekerheid in handelen. Die innovaties beperken zich niet alleen tot digitale en technische vernieuwingen, maar omvatten ook de manier waarop we trainen. Zo laten we BHV’ers en het CMT steeds vaker oefenen samen met de brandweer, politie en andere hulpverleners, bijvoorbeeld bij een ontruimingsoefening na een brand. Dit grootschalig oefenen en analyseren van de hulpverlening wordt steeds belangrijker. Onze eerste ervaringen daarmee zijn buitengewoon positief omdat de deelnemers substantieel meer leren van deze bijna-live situaties waarin de druk echt hoger is.
We krijgen ook een andere rol: naast opleider worden we meer en meer sparringpartner. Als sparringpartner analyseren we samen met de klant welke risico’s er zijn en hoe we daar verantwoord mee kunnen omgaan. De ervaringen met andere klanten uit de branche leveren nieuwe kennis, ideeën en inzichten op. Zo worden ze zich bewust van de veiligheidsrisico’s en dat is vaak het begin van een verandering. 

Meer weten?

Zoals gezegd gebeurt er veel op het gebied van bedrijfsveiligheid. Veel van die ontwikkelingen hebben te maken met wat er in de maatschappij gebeurt. Dat is niet altijd leuk, maar wel een feit. Feiten kun je niet ontkennen. Je erop voorbereiden wel! Dat hebben we afgelopen 25 jaar gedaan en daar gaan we mee door. Omdat wij echt willen dat onze klanten én onze maatschappij veiliger worden! En omdat we dit jaar 25 jaar bestaan profiteren onze klanten en cursisten een jaar lang van kortingen, cadeaus en inspiratie voor het vergroten van de bedrijfsveiligheid. 

Geïnteresseerd in wat BHV.NL voor jou kan betekenen? Met onze adviezen (BHV-scan, RI&E, Bedrijfsnoodplan) helpen wij jouw organisatie de mogelijke risico's in kaart te brengen. Daarnaast trainen wij de medewerkers van de bedrijfsnoodorganisatie (BNO) in het effectief handelen bij calamiteiten (BHV, Ploegleider, Coördinator, Hoofd BHV). Dat kan door individueel te trainen (open cursus) of een cursus op je eigen locatie te organiseren (in company). We gaan graag met je in gesprek om te kijken hoe we in de (nabije) toekomst de veiligheid van jouw organisatie verder kunnen verbeteren. Vraag hieronder vrijblijvend een adviesgesprek aan.
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte (max. 6x per jaar) en vul je mailadres in. Of volg ons via social media:

Lees meer

 • We blijven veilig trainen!
  We blijven veilig trainen!
  Het aantal coronabesmettingen neemt af, maar de gedeeltelijke lockdown gaat verder. We blijven ons daarom houden aan de aangepaste maatregelen. Bij BHV.NL volgen we de richtlijnen van het RIVM en blijven we op dezelfde veilige manier trainen, volgens het veiligheidsprotocol dat we eerder hebben opgesteld. Want juist in deze tijd is het belangrijk om een goede bedrijfsnoodorganisatie te hebben en je bedrijfshulpverleners goed te trainen.
 • BHV.NL geselecteerd voor de FD Gazellen Awards 2020
  BHV.NL geselecteerd voor de FD Gazellen Awards 2020
  Trots dat wij dit jaar genomineerd zijn voor de FD Gazellen Awards. Met 772 andere bedrijven zijn wij genomineerd als één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. .
 • Veelgestelde vragen tijdens het coronavirus
  Veelgestelde vragen tijdens het coronavirus
  We blijven veilig trainen! We begrijpen dat het bij onze klanten en cursisten veel vragen oproept over hoe wij onze trainingen organiseren. Daarom geven we hieronder antwoord op de meest gestelde vragen met betrekking tot de getroffen maatregelen voor onze trainingen. 
 • Vernieuwd programma voor de cursus co÷rdinator BHV basis
  Vernieuwd programma voor de cursus co÷rdinator BHV basis
  Onze afdeling productontwikkeling- en innovatie kijkt regelmatig met een kritische blik naar onze eigen cursusprogramma’s. Is de inhoud van de training nog actueel en sluit deze aan bij de verwachtingen van een bepaalde rol? Soms zien we dan dat een aanpassing van een programma gewenst is. Daarom vernieuwen we de cursus coördinator BHV basis.
 • Week van de RI&E 2020
  Week van de RI&E 2020
  Iets later dan gepland, maar ook dit jaar is er weer een Week van de RI&E. 21 t/m 25 september staat in het teken van het onder de aandacht brengen van de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) onder ondernemers. 
 • BHV.NL neemt het Groningse Precare over
  BHV.NL neemt het Groningse Precare over
  Februari dit jaar heeft BHV.NL het Groningse Precare overgenomen. Nu is het moment daar dat Precare verder gaat onder de naam BHV.NL.
 • NIEUW BIJ BHV.NL: D╔ VEILIGHEIDSGAME!
  NIEUW BIJ BHV.NL: D╔ VEILIGHEIDSGAME!
  Met trots presenteren we, als eerste in Nederland, de Veiligheidsgame waarbij je door middel van gamification de veiligheid van jouw organisatie vergroot.
 • Vernieuwd programma voor de cursus ploegleider met e-learning
  Vernieuwd programma voor de cursus ploegleider met e-learning
  We hebben het lesprogramma van de cursus Ploegleider Basis met e-learning aangepast. Waarom onze afdeling productontwikkeling deze training heeft aangepast en wat er zoal nieuw is in deze cursus, lees je hieronder.
 • Daarom BHV.NL!
  Daarom BHV.NL!
  Stapje voor stapje gaan we allemaal weer opstarten en mogen we weer trainen! Dat is fijn, want juist nu is veiligheid extra belangrijk. En bedrijfsveiligheid staat of valt met de inzet en het handelen van de BHV’ers en de samenwerking van jullie veiligheidsorganisatie. 

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen