Het belang van risicogericht trainen belicht in het Tv-programma ‘Doe maar duurzaam’ van RTL Z.

maandag 14 maart 2022
Op 12, 13 en 14 maart was BHV.NL te zien in het programma ‘Doe maar duurzaam’, van RTL Z.

Tijdens het programma werd er nadruk gelegd op het belang van risicogericht trainen en oefenen. De beelden zijn opgenomen bij Rensa Family, waar onze trainers, samen met lotusslachtoffers en medewerkers, locatie specifieke ongevallen hebben geoefend. Hieronder staat beschreven welke onderwerpen aan bod zijn gekomen tijdens de uitzending en waarom het oefenen van specifieke gebeurtenissen zo belangrijk is.

Veiligheid: wie is er verantwoordelijk voor en wat houdt het in?

Veiligheid is binnen elk bedrijf heel belangrijk. Als werkgever heb je namelijk een zorgplicht richting je medewerkers en sta je garant voor een veilige werkomgeving. Zorgen voor veiligheid op de werkvloer, betekent dat de fysieke veiligheid van jouw werknemers gewaarborgd wordt. Dit kan te maken hebben met het nemen van preventieve maatregelen waardoor medewerkers niet gewond raken of weten hoe te handelen, tot het voorkomen van ongewenst of grensoverschrijdend gedrag.

“Alleen voldoen aan de Arbowet is niet voldoende.”

Om fysieke veiligheid te kunnen waarborgen, is veiligheid op de werkvloer in Nederland opgenomen in de Arbowet. Het alleen voldoen aan de Arbowet is echter niet voldoende. De wet is doel stellend, maar hetzelfde voor alle bedrijven in Nederland.

Omdat werknemers binnen elke organisatie andere risico’s lopen is het essentieel om dit te inventariseren voor jouw organisatie. Je kan je vast wel voorstellen dat de risico’s binnen een warehouse bijvoorbeeld heel anders zijn dan in de zorg. Een preventiemedewerker kan vanuit zijn rol een risico inventarisatie en evaluatie uitvoeren en helpt je om jullie risico’s inzichtelijk te krijgen. Na het vaststellen van de risico’s kunnen we kijken waar jullie op getraind en geoefend kunnen worden.

BHV.NL maakt werken veilig

Om de veiligheidsambitie van jouw organisatie te realiseren inventariseren we eerst welke speerpunten jullie hebben op het gebied van veiligheid. We starten met het neerzetten van de wettelijke basis en kijken welke functionarissen er binnen jullie organisatie nodig zijn. Daarnaast gaan we kijken welke risico’s er binnen jouw organisatie zijn om te bepalen hoe we de trainingen en oefeningen daar het beste op kunnen laten aansluiten.

Risicogericht trainen en oefenen is van belang omdat we hiermee de effectiviteit van jouw bedrijfsnoodorganisatie toetsen. Dit bevestigd of de bedrijfsnoodprocedures werken, de interne communicatie op orde is de bedrijfshulpverleners weten wat ze moeten doen en of ze effectief kunnen handelen en samenwerken. Vervolgens evalueren we dit gezamenlijk zodat we samen de nieuwe speerpunten voor een volgend jaar kunnen bepalen.
 
BHV.NL zorgt voor zekerheid in handelen door het opleiden en risicogericht trainen en oefenen van individuen, teams en organisaties. Wil jij jouw organisatie ook zo veilig mogelijk maken? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan.

BHV.NL op RTL Z

De uitzending was te bekijken op RTL Z, bij Ziggo op kanaal 12 en bij KPN op kanaal 11. BHV.NL is drie keer terug gekomen tijdens het programma. De uitzending is terug te kijken op ons YouTube kanaal en op Videoland.

Wil jij de veiligheid van jouw bedrijf waarborgen?

Bij BHV.NL steunen wij jou als werkgever in het waarborgen van de veiligheid van jouw bedrijf en werknemers. Wij hebben een breed aanbod aan cursussen en oplossingen die aansluiten op elke organisatie. Wil je meer weten over de cursussen, of een vrijblijvende offerte aanvragen? Klik dan op de knoppen hieronder.

Lees meer

  • Laat je inspireren voor 2024
    Laat je inspireren voor een veilig 2024
    Maken jullie als organisatie van bedrijfsveiligheid het goede voornemen in 2024?
  • De urgentie van veilig werken: feiten, cijfers en tips
    De urgentie van veilig werken: feiten en cijfers
    Hoe vaak komen arbeidsongevallen nu voor in Nederland? De Nederlandse arbeidsinspectie heeft dit het afgelopen jaar weer gemonitord. We nemen je in vogelvlucht mee door de cijfers.
     
  • Vandaag is het de Dag van de BHV!
    Vandaag is het de Dag van de BHV!
    De eerste maandag van november is Dag van de BHV. Een dag voor organisaties om bedrijfshulpverleners in het zonnetje te zetten en bedrijfshulpverlening onder de aandacht te brengen. BHV.NL is partner van de Dag van de BHV, en daar zijn we trots op! Zet jij de BHV’ers in jouw organisatie ook in het zonnetje vandaag?
  • BHV herhalingsprogramma 23/24
    BHV Herhalingsprogramma 23/24 vernieuwd met nieuwe scenario’s
    Elk jaar in september vernieuwen wij het BHV herhalingsprogramma. In dit nieuwsartikel lees je wat je kunt verwachten van onze BHV herhalingscursus die ook dit jaar weer in een nieuw en innovatief jasje is gestoken.
  • Opfrisweken: wat weet jij (nog) over BHV?
    Opfrisweken: wat weet jij (nog) over BHV?
    Jaarlijks je kennis blijven bijhouden en vergroten is, zeker op gebied van veiligheid, erg van belang. Hierom lanceren wij opnieuw, vanaf 19 juni tot en met eind augustus, onze opfrisweken. Tijdens deze maanden lichten wij verschillende onderwerpen uit, om je kennis en zekerheid in handelen te vergroten.
  • Meerjarenplan Nederlandse Arbeidsinspectie 2023 - 2026
    Meerjarenplan Nederlandse Arbeidsinspectie 2023 - 2026
    ​Iedere vier jaar is het zover. Dan schetst de Nederlandse Arbeidsinspectie haar ambities, programma’s en activiteiten voor de komende jaren. Nu is het tijd voor het Meerjarenplan 2023-2026.
  • DE PLANNEN VAN DE NEDERLANDSE ARBEIDSINSPECTIE VOOR 2023
    De plannen van de Nederlandse Arbeidsinspectie voor 2023
    ​Gezonde, veilige en eerlijke werkomstandigheden; dat is het thema waarop wij ons bij BHV.NL focussen én waarop de Nederlandse Arbeidsinspectie zich richt.
  • Laat je inspireren voor een veilig 2023 | BHV.NL
    Laat je inspireren voor een veilig 2023
    Laat je inspireren voor een veilig 2023 door de veiligheidsaanpak van andere organisaties! 
  • BHV.NL gaat partnership aan met de Dag van de BHV
    Vandaag is het de Dag van de BHV!
    De eerste maandag van november is Dag van de BHV. Een dag voor organisaties om bedrijfshulpverleners in het zonnetje te zetten en bedrijfshulpverlening onder de aandacht te brengen. BHV.NL sluit zich als partner aan bij dit mooie initiatief van Stichting Dag van de BHV, en daar zijn we trots op!

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.