Dit zijn de nieuwe en vernieuwde cursussen van BHV.NL

donderdag 1 september 2022
Wij zetten ons als bedrijf al meer dan 28 jaar in voor (bedrijfs)veiligheid. Natuurlijk zijn onze cursussen in de 28 jaar met ons meegegroeid. Om ons aanbod interessant en actueel te houden, zijn er ieder jaar cursussen die vernieuwd worden. Daarnaast voegen wij ook nieuwe cursussen aan ons productaanbod toe. Dit jaar hebben wij extra hard gewerkt en zijn er een heel aantal nieuwe en vernieuwde producten toegevoegd. In dit nieuwsartikel lees je meer over de openlijn- en de incompany cursussen.

Direct naar de nieuwe en vernieuwde cursussen.

Vernieuwde cursussen: openlijn en incompany


BHV herhalingcursus – scenario gericht


Sommige cursussen vernieuwen we elk jaar. Hieronder valt ook de BHV herhalingscursus. In voorgaande jaren hebben wij er alles aan gedaan om de cursussen zo interactief mogelijk te maken. Dit jaar wordt de cursus naast interactief, ook scenariogericht.
Om de cursus up-to-date te houden, hebben we de interactie uit voorgaande jaren toegepast op onze vernieuwde BHV herhalingscursus. Wij zijn aan de slag gegaan met vragen die vaak langskomen tijdens de trainingen, zoals: ‘Wat doe ik als er écht brand is op kantoor?’ Of ‘Wat moet ik doen als iemand is flauwgevallen?’
De vragen werden natuurlijk al behandeld, maar wij draaien het tijdens de cursus om. De vraagt wordt dan ‘Wat doe jij tijdens dit scenario?’ Er is tijdens de cursus ruimte om met mede cursisten de scenario’s te bespreken. Zo houd je je kennis op peil én kun je tijdens een calamiteit je hoofd koel houden.
 

BHV basis met e-learning


De basis van deze cursus blijft hetzelfde: leren adequaat te handelen bij (kleine) ongevallen. De invulling van de praktijkdag is vanaf dit jaar verbeterd. Voorheen had je een dag e-learning en behandelde je dit tijdens de praktijk dag opnieuw.
Nu wordt het anders: tijdens de praktijk dag ga je écht beginnen met de praktijk. Je gaat in een kleine groep opdrachten maken. Deze hebben grotendeels te maken met wat er op jouw werkvloer gebeurt en wat er aanwezig is. Zo weet jij in het geval van een calamiteit beter hoe je dit op de werkvloer aanpakt. Zo pas je de theorie dus meer toe in de praktijk.
 

Nieuwe cursussen - openlijn en incompany


2-daagse EHBO cursus met certificering van Het Oranje Kruis.


Wij bieden vanaf september een tweedaagse EHBO cursus aan. De  EHBO cursus voldoet aan de Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp en is een dag korter dan voorheen. Omdat de cursus 2 dagen duurt vallen de kosten lager uit. Bij de 2-daagse EHBO cursus krijg je een certificering Het Oranje Kruis. 
 

BHV en EHBO cursus (combinatietraining)


Tijdens de nieuwe combinatie cursus EHBO en BHV leer je meer in-depth over EHBO en over brand preventie en ontruiming. De combinatie cursus is een ideale optie voor iedereen die de twee volle EHBO dagen wil volgen en daarnaast nog extra kennis op wil doen over brand en ontruiming.

Incompany cursussen

Bovenstaande cursussen zijn allemaal te volgen als openlijn cursus, maar ook als incompany cursus. De cursus hieronder wordt alleen als incompany cursus aangeboden.


Nieuw
 

Veiligheidsbewustzijn cursus

Door Covid wordt er steeds meer hybride gewerkt. Hierdoor wordt het echter lastiger om veiligheid van medewerkers te waarborgen, zowel op de werkvloer als wanneer zij thuiswerken. Het is natuurlijk altijd verstandig om in het geval van een incompleet BHV-team meer BHV’ers op te leiden.
Het is daarnaast wel verstandig om de overige werknemers, ook in verband met thuiswerken, een basis kennis te geven. Om deze reden is de veiligheidsbewustzijn cursus ontwikkeld. Met deze kleine trainingen krijgen werknemers een basiskennis op het gebied van veiligheid, waardoor zij beter weten hoe ze bijvoorbeeld moeten alarmeren als er iets fout gaat.

Meer informatie of inschrijven

Wil je meer informatie over alle cursussen? Dan staan onze collega’s voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden. Wil je meer over ons gehele cursusaanbod weten? Dan kun je naar onze algemene cursuspagina. Hier vind je een overzicht van al onze BHV, EHBO en overige veiligheidscursussen.

Lees meer

 • BHV.NL is jarig
  BHV.NL is jarig
  Hoera, BHV.NL is 30 jaar! Al 30 jaar maken wij ons sterk voor de veiligheid van organisaties in Nederland, en daar zijn we trots op! Om deze mijlpaal te vieren hebben wij dit jaar verschillende leuke acties. 
 • Een jaar lang een calamiteitenkaart cadeau bij alle trainingen van BHV.NL
  Een jaar lang een calamiteitenkaart cadeau bij alle trainingen van BHV.NL
  BHV.NL bestaat 30 jaar. En wie jarig is trakteert! Daarom delen we vanaf juli 2024 een jaar lang onze calamiteitenkaart uit tijdens onze trainingen. Zo heeft iedere cursist voortaan de BHV basiskennis op zak!
 • BHV.NL is BVBN-erkend opleider
  BHV.NL is BVBN-erkend opleider
  In Nederland speelt de Branchevereniging voor Bedrijfshulpverlening Nederland (BVBN) een belangrijke rol in het bevorderen van de kwaliteit van BHV-opleidingen en fungeert als een erkenningsregeling voor gekwalificeerde opleiders in bedrijfsveiligheid. BHV.NL is een BVBN-erkend opleider. 
 • BHV.NL geeft 30 gratis veiligheidscursussen weg aan sportclubs!
  BHV.NL geeft 30 gratis veiligheidscursussen weg aan sportclubs!
  Dit jaar bestaat BHV.NL 30 jaar en om dit te vieren geven we 30 gratis veiligheidscursussen cadeau aan sportclubs en verenigingen. Zo zorgen wij samen voor de veiligheid van jouw sportclub. Wil jouw sportclub gratis door ons getraind worden? Meld je direct aan!
 • Nieuw vanaf april: BHV-basis met leerplatform Veiligheidsimpuls
  Nieuw vanaf april: BHV-basis met leerplatform Veiligheidsimpuls
  In april 2024 lanceert BHV.NL een vernieuwende leermethode voor BHV-opleidingen. Het afgelopen jaar hebben we achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van een BHV-leerreis en een bijbehorend nieuw leerplatform: Veiligheidsimpuls. 
 • Laat je inspireren voor 2024
  Laat je inspireren voor een veilig 2024
  Maken jullie als organisatie van bedrijfsveiligheid het goede voornemen in 2024?
 • De urgentie van veilig werken: feiten, cijfers en tips
  De urgentie van veilig werken: feiten en cijfers
  Hoe vaak komen arbeidsongevallen nu voor in Nederland? De Nederlandse arbeidsinspectie heeft dit het afgelopen jaar weer gemonitord. We nemen je in vogelvlucht mee door de cijfers.
   
 • Vandaag is het de Dag van de BHV!
  Vandaag is het de Dag van de BHV!
  De eerste maandag van november is Dag van de BHV. Een dag voor organisaties om bedrijfshulpverleners in het zonnetje te zetten en bedrijfshulpverlening onder de aandacht te brengen. BHV.NL is partner van de Dag van de BHV, en daar zijn we trots op! Zet jij de BHV’ers in jouw organisatie ook in het zonnetje vandaag?
 • BHV herhalingsprogramma 23/24
  BHV Herhalingsprogramma 23/24 vernieuwd met nieuwe scenario’s
  Elk jaar in september vernieuwen wij het BHV herhalingsprogramma. In dit nieuwsartikel lees je wat je kunt verwachten van onze BHV herhalingscursus die ook dit jaar weer in een nieuw en innovatief jasje is gestoken.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.