De vijf beste reanimatieliedjes

Aandacht voor het belang van reanimatie kan nooit kwaad. Een hartinfarct, hartfalen of hartstilstand, jaarlijks overkomt het duizenden mensen in ons land. Belangrijk dus om te leren reanimeren! Maar welk reanimatie ritme hou je aan? We hebben een lijstje voor je opgesteld met de 5 beste reanimatieliedjes die je kunnen helpen bij het uitvoeren van een reanimatie

Welk ritme kun je het beste aanhouden?

Voor het uitvoeren van een reanimatie is het aantal borstcompressies per minuut belangrijk. Je begint bij een reanimatie altijd met 30 borstcompressies en je houdt hierbij een tempo van 100-120 borstcompressies per minuut aan. 

Om dit tempo aan te houden kan een geheugensteuntje handig zijn en vaak worden daarvoor liedjes gebruikt. Onderstaande reanimatieliedjes hebben allemaal een ritme dat precies het juiste tempo aanhoudt.

Voordat je verder gaat; met alleen een ritme kan je niet reanimeren. Naast ritme komen er ook andere vaardigheden kijken. Wil je deze vaardigheden leren en toepassen? Tijdens onze EHBO-cursus leren wij jou onderstaande liedjes met de juiste vaardigheden toe te passen in de praktijk. Na het volgen van deze cursus kan jij de ritmes van deze liedjes daadwerkelijk als geheugensteuntje gaan gebruiken in de praktijk. Wil je naast het reanimeren ook bij kunnen dragen aan de veiligheid op jouw werkvloer? Kies dan onze BHV-cursus.

 
EHBO-CURSUS
Leer daadwerkelijk reanimeren!
Het nummer Stayin' Alive van de BeeGees is een bekend reanimatielied. Dit nummer heeft 103 bpm (Beats Per Minute) en is de ondergrens om aan te houden tijdens het reanimeren.
  Wil je een nummer met een upbeat tempo dan is Just dance van Lady Gaga heel geschikt. Dit nummer heeft 119 bpm (Beats Per Minute) en is de bovengrens om aan te houden tijdens een reanimatie.
 

100 borstcompressies per minuut

Het ritme van "Staying alive" van de Bee Gees is geschikt om 100 compressies per minuut aan te houden. Maar er zijn nog meer nummers met dezelfde "beats per minute". Hieronder hebben we nog 5 nummers voor je verzameld. Kies een nummer uit dat jij het beste kunt onthouden:  
 

"Hard to Handle" by The Black Crowes


"Sweet Home Alabama" by Lynyrd Skynyrd


"Rock Your Body" by Justin Timberlake (101 BPM)


"I Will Survive" by Gloria Gaynor (117 BPM)


"MMMBop" by Hanson (105 BPM)


Leer reanimeren om levens te redden

Een liedje in je hoofd met het juiste ritme kan je helpen bij het uitvoeren van een reanimatie, maar het is belangrijk om reanimeren te leren door goed onderwijs.

Een tijdige reanimatie kan levens redden en daarom geldt: hoe meer mensen weten hoe ze moeten reanimeren hoe beter. Weet je zelf nog niet hoe je kunt helpen als iemand een hartstilstand heeft, maar wil je dit wel leren? Dan raden wij je aan om een EHBO-cursus te volgen. Hier leer je alles wat je kunt doen bij een calamiteit. Denk aan een ongeluk, een hartstilstand of een val.

Wil je leren hoe je op je werk kunt bijdragen als bedrijfshulpverlener (BHV'er)? Volg dan een van onze BHV-cursussen. Ook daar komt reanimeren uitgebreid aan bod! Je kunt ook onze speciale workshop reanimeren met AED in-company volgen.

Lees meer

  • Ploegleider versus coördinator: wie doet wat precies?
    Ploegleider versus coördinator: wie doet wat precies?
    Een BHV-organisatie bestaat vaak uit meerdere rollen. Zo heb je naast de BHV’ers en een Hoofd-BHV, ook een coördinator en ploegleider. Maar wat is nu precies het verschil tussen die twee? Dat vragen veel BHV’ers zich af. Tijd om op een rijtje te zetten welke taken en verantwoordelijkheden zij precies hebben. Zo kun je meteen checken of dit iets voor jou is! Want ook hoe je als BHV’er kunt doorgroeien naar deze rollen, ontdek je hier. 
  • Taken & verantwoordelijkheden van de verschillende rollen binnen de bedrijfsnoodorganisatie
    Taken & verantwoordelijkheden binnen de bedrijfsnoodorganisatie
    De bedrijfsnoodorganisatie bestaat uit een team van medewerkers die zich graag inzetten voor de veiligheid
    van de organisatie. Dit houdt in de preventie van bedrijfsongevallen, het coördineren van een ontruiming, het
    verzorgen van essentiële communicatie tijdens noodsituaties en adequaat reageren bij ongevallen. Om dit alles effectief te organiseren zijn er verschillende rollen met specifieke verantwoordelijkheden vastgesteld. Die zijn noodzakelijk voor een goed functionerende bedrijfsnoodorganisatie en een optimale samenwerking van het
    team, medewerkers en eventuele hulpdiensten.
  • 5 tips voor het werven van BHV’ers intern
    5 tips voor het werven van BHV’ers intern
    Als werkgever wil je de BHV-organisatie goed op orde hebben. Dat is tenslotte jouw verantwoordelijkheid. Bovendien wil je dat medewerkers en bezoekers veilig zijn, ook in het geval van een calamiteit. Denk aan een ongeval, brand of iemand die onwel wordt. Om in die allereerste cruciale minuten accuraat op te treden, heb je bedrijfshulpverleners (BHV’ers) nodig. Maar, hoe motiveer je collega’s om die rol op zich te nemen? Een uitdaging waarmee veel bedrijven worstelen. Wij delen tips! 
  • hesjes bhv
    Hesjes voor de bedrijfsnoodorganisatie: Hoe zit dat?
    Bedrijfshulpverlening is een belangrijk onderdeel van de veiligheid op de werkvloer in Nederland. (Hoofd-)BHV’er, en ploegleiders en zijn getrainde medewerkers die bij een noodsituatie zoals brand, ontruiming, of een medisch incident, direct kunnen ingrijpen om de veiligheid van andere werknemers te waarborgen. Een belangrijk aspect van de herkenbaarheid en effectiviteit van de bedrijfsnoodorganisatie is het dragen van een hesje in een specifieke kleur. In dit artikel beschrijven we de kleuren van hesjes, wat er precies verplicht is, en welke kleur geassocieerd wordt met verschillende rollen binnen de bedrijfsnoodorganisatie.
     
  • 10x handige hulpmiddelen voor BHV-teams bij een ontruiming
    10x handige hulpmiddelen voor BHV-teams bij een ontruiming
    Whoooop. Het alarm in het bedrijfspand gaat loeiend af. Tijd voor de getrainde BHV’ers om te gaan ontruimen. De slow whoop, noodverlichting, vluchtwegaanduiding en verzamelplaats zijn meestal wel aanwezig. Maar wist je dat er nog meer handige hulpmiddelen zijn die de taak van BHV’ers tijdens een ontruiming een stuk makkelijker maken? We delen ze hier met je!
  • Dit zijn de verschillen tussen een hartinfarct, hartstilstand en hartfalen
    Dit zijn de verschillen tussen een hartinfarct, hartstilstand en hartfalen
    In de volksmond worden de termen hartinfarct, hartfalen en hartstilstand vaak door elkaar gehaald. Ontdek in dit artikel de verschillen. 
  • Dit zijn de verschillende soorten brandwonden
    Dit zijn de verschillende soorten brandwonden
    Brandwonden worden ingedeeld in verschillende gradaties, elk met hun eigen kenmerken. In dit artikel gaan we dieper in op deze gradaties en hun onderscheidende eigenschappen.
  • Schaafwond? Een kusje erop helpt niet altijd, lees daarom deze tips!
    Schaafwond? Een kusje erop helpt niet altijd, lees daarom deze tips!
    In je kinderjaren heb je vast wel eens een schaafwond opgelopen. Een kusje erop van je moeder of vader kon de ergste pijn verzachten. Maar voor een goede behandeling van schaafwonden is meer nodig dan alleen dat. We vertellen je graag wat erbij komt kijken.
  • Vechten, vluchten of bevriezen: hoe reageer jij als BHV’er op angst?
    Vechten, vluchten of bevriezen: hoe reageer jij als BHV’er op angst?
    Iedereen reageert anders op angst. Maar hoe reageer jij in een noodsituatie? Gelukkig kun je deze automatische reacties trainen door noodsituaties regelmatig te oefenen. Het resultaat? Minder kans op bevriezen, aarzeling of paniek en meer zekerheid in handelen.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.