Magda Valentijn
Magda Valentijn Instructeur veiligheid

Instructeur Magda aan het woord

Als instructeur ben je het gezicht van BHV.NL. Wij rijden dagelijks het hele land door, komen over de vloer bij uiteenlopende bedrijven en staan voor verschillende groepen cursisten. Ik vind het leuk dat we op deze manier kunnen laten zien met wie bedrijven te maken hebben en wie wij als instructeur zijn. 
 

Van je hobby je werk maken

Mijn passie voor het vak, en dan met name EHBO, is begonnen toen ik ooit als doktersassistente mijn EHBO moest halen. En wat is er nou mooier dan dat je kan zeggen dat je van je hobby je werk hebt gemaakt! Het is leuk om jouw kennis over te brengen op anderen. Ik sta daarom iedere dag met een grote lach op en ga weer met een grote lach naar huis.

Trainen in het zonnetje

Aan iedere training probeer ik weer andere invulling te geven. In iedere groep zitten namelijk weer andere mensen met andere ervaringen. Hier moet je op inspelen. De ene keer vinden ze brand leuker, de andere keer het onderdeel EHBO. De vragen uit en de interactie met de groep, maken dat een training anders verloopt. Je hebt je eigen programma, maar af en toe moet je daar iets van afwijken en links of rechts afslaan. Zo heb ik in de zomer een training buiten in de tuin in het zonnetje gegeven en een keer gepicknickt tijdens de lunch midden in de stad.

Enthousiast maken voor

Mijn doel tijdens een training is om de cursisten enthousiast te maken voor BHV. Dit probeer ik met mijn eigen enthousiasme voor het vak. Vaak merk je tijdens het voorstelrondje al wat voor een groep je voor je hebt, of ze enthousiast zijn, wat voor werk ze doen en wat ze zoal hebben meegemaakt. Maar als je een groep hebt die moet zitten van de baas, dan moet je gaan motiveren. Dat kan natuurlijk met een grapje en een grolletje, maar ook door verhalen en ervaringen uit de praktijk erbij te halen.

Verschillende cursussen

De cursussen die ik geef verschillen heel erg per branche. Je hebt steeds een heel ander soort mensen in je groep. Ik heb het meeste met de doeners, zoals de zorginstellingen. Dit komt natuurlijk omdat ik zelf ook uit deze setting kom. Als ik zou moeten kiezen wat mijn favoriete training is, dan is dat ook EHBO. Daar waar ik ooit mee begonnen ben. Incompany cursussen zijn soms net een reünie, want iedereen kent elkaar. Dat is vaak heel prettig, want cursisten weten hierdoor wat ze aan elkaar hebben en zijn al op elkaar ingespeeld. Dat is bij een open training een ander verhaal. Daar kent niemand elkaar, heeft iedereen een ander verhaal, achtergrond en werkzaamheden.

Verandering

In de tijd dat ik als instructeur werk, zijn er ook wel wat dingen veranderd. Zo zijn er bepaalde dingen meer aangescherpt. Bij EHBO zijn er juist dingen weggelaten om het makkelijk te maken en de drempel te verlagen. Op het gebied van BHV is het meer aangescherpt op het gebied van veiligheid. En dat is maar goed ook!

Eenling met collega's

Als instructeur ga je als eenling het hele land door. Soms zie ik een van mijn collega’s onderweg (onze BHV.NL busjes vallen natuurlijk wel op) en zwaaien we naar elkaar. Je ziet elkaar niet vaak. Daarom is het ontzettend leuk als je je collega instructeurs weer ziet tijdens de interne bijscholing. Door met elkaar ervaringen te delen, zie je hoe collega’s bepaalde dingen aanpakken en oplossen, en daar kun je weer van leren.

Nooit te oud om te leren

Je bent natuurlijk nooit te oud om te leren. Twee jaar geleden heb ik mijn groot rijbewijs gehaald. En pas geleden hebben we VCA gedaan, die had ik al, maar het is de bedoeling dat ik ook deze trainingen ga geven. En dat sluit weer mooi aan bij mijn chauffeursdiploma. Verder is er nog genoeg wat ik wil leren of waar ik mij in wil verdiepen, zoals stop het bloeden en alcohol en drugs. Toch echt weer dat EHBO deel.

Ook privé staat veiligheid voorop

Mijn dochter is onlangs verhuisd en het eerste wat ik deed was even checken hoe het met de veiligheid was gesteld. Hangen er rookmelders? Waar is de nooduitgang? Een van de nooduitgangen bleek niet open te zijn en de elektrakast, die juist op slot hoort te zitten, was wel open. Dan zegt mijn dochter: “Mam hou daar eens mee op!” Maar dat zit er gewoon in. En het is natuurlijk voor haar eigen veiligheid!
 

Zelf instructeur worden?

Heb jij ook passie voor veiligheid en wil je dit naar anderen overbrengen? Dan is een van onze opleidingen tot veiligheidsdocent- of instructeur misschien wel wat voor jou! Bekijk hier ons aanbod aan opleidingen.

Lees meer

 • Van BHV naar een BuurtAED
  Van BHV naar een BuurtAED
  BHV’er worden. Voor sommige cursisten is het een verplichting, terwijl anderen het zelf graag willen en het belang inzien.
 • Scouts veiligheidsbewust maken
  Scouts veiligheidsbewust maken
  Op het gebied van veiligheid kun je er niet vroeg genoeg bij zijn. Zo dachten ze ook bij Waterscouting Cuijk. Daar hebben ze namelijk het insigne “Veiligheid” in het leven geroepen.
 • Instructeur Corné aan het woord
  Instructeur Corné aan het woord
  Het leuke aan instructeur zijn? De afwisseling van de werkzaamheden! En natuurlijk dat je mensen wat kan leren over veiligheid. Van jongs af aan heb ik dat al willen doen: mensen wat bijbrengen
 • De enorme impact van fatale bedrijfsongevallen
  De enorme impact van fatale bedrijfsongevallen
  Doe er alles aan om de veiligheid op je werk zo goed mogelijk te borgen zodat jij en je collega’s na een dag werken weer veilig thuiskomen.
 • Instructeur Ronald aan het woord
  Instructeur Ronald aan het woord
  BHV'er, dat ben je niet zomaar. Je moet natuurlijk wel wat kunnen! BHV'er zijn is namelijk geen vrijheid blijheid. Ik leg de lat daarom hoog voor mezelf en dat doe ik ook voor de cursisten. 
 • HELP! Ik word BHV'er
  HELP! Ik word BHV'er
  Je hoort er bij BHV.NL pas écht bij, wanneer je bent geslaagd voor je BHV cursus. Ik heb er ruim een maand op moeten wachten, maar het moment is dan eindelijk daar: mijn pasje is binnen, dus ook ik mag mijzelf een BHV’er noemen.
 • Instructeur Geert aan het woord
  Instructeur Geert aan het woord
  Mensen vragen wel eens aan mij: “Is niet iedere dag hetzelfde als je een training geeft?” Maar het is nooit hetzelfde. Wat het instructeur zijn zo leuk maakt is dat je elke keer te maken hebt met andere cursisten, een ander soort training en een andere reactie.
 • Het onmogelijke scenario
  Het onmogelijke scenario
  Als instructeur EHBO reis ik elke werkdag af naar klanten door het hele land. De ene dag een herhalingstraining BHV, de andere dag een scenario-oefening gericht op risicogericht handelen.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen