BHV.NL spreekt waardering uit voor BHV'ers

vrijdag 4 november 2022
*Dit interview is afkomstig uit het magazine van Dag van de BHV.

Zonder steun zou stichting de Dag van de BHV niet bestaan. We zijn dan ook blij met bedrijven en organisaties die ons helpen om deze dag en dit magazine mogelijk te maken. Zo ook opleider BHV.NL die partner is geworden van de stichting en als bestuurslid actief is. Hans de Bruyn - directeur bij BHV.NL - vertelt waarom hij deze dag zo belangrijk vindt.

Waarom zijn jullie partner geworden van Dag van de BHV?

Hans: “Als opleider van bedrijfshulpverleners ademen we bij BHV.NL al 28 jaar bedrijfsveiligheid. Onze trainers zetten zich iedere dag in om kundige en zelfverzekerde BHV’ers op te leiden. We vinden veiligheid belangrijk en dragen het initiatief om mensen die zich hiervoor inzetten in het zonnetje te zetten dan ook een warm hart toe."

Waarom vinden jullie BHV’ers zo enorm belangrijk?

Hans: “Bedrijfshulpverleners zijn niet alleen van grote waarde voor bedrijven, maar voor de gehele maatschappij. Dankzij bedrijven bestaat er in Nederland – naast de professionele hulpverlening – een groot netwerk aan hulpverleners die te hulp kunnen schieten bij kleine incidenten én als professionals onderweg zijn. In dat laatste geval redden die kostbare minuten levens. Bij BHV.NL vinden we het belangrijk dat we ons binnen organisaties én in Nederland regelmatig beseffen hoe veel geluk we hebben dat deze mensen zich hiervoor willen inzetten. Ik nodig organisaties die veiligheid serieus nemen uit om die waardering voor BHV’ers uit te spreken.”

Hoe kijken jullie naar het thema ‘Werk, thuis, op straat: hoe veilig ben jij’?

Hans: “Ik vind dit een goed thema van de Dag van de BHV, want BHV’ers zorgen niet alleen voor een veilige werkvloer; ook onderweg of in thuissituaties kunnen zij onveilige situaties eerder signaleren en wanneer nodig hulp verlenen. Steeds meer mensen vinden het daarom handig om EHBO-handelingen onder de knie te hebben. Maar nu mensen vaker thuiswerken en door de huidige personeelskrapte, ontstaat er bij organisaties weleens een tekort aan BHV’ers op de werkvloer. Ik vind het om die reden belangrijk om de zelfredzaamheid van medewerkers te verhogen. Bijvoorbeeld door instructies aan alle personeelsleden te geven. Als iedereen weet hoe een AED mee te nemen, wat het alarmnummer is en via welke route het pand uit te lopen bij een ontruiming, dan maakt dat de taak voor BHV’ers een stuk makkelijker. Dan word je organisatie veiliger, zonder dat je meer BHV’ers opleidt. De BHV’er krijgt dan meer een regierol. Daarnaast gaat een veilige werkomgeving verder dan het fysieke aspect; ook de geestelijke gezondheid verdient aandacht. Denk aan grensoverschrijdend gedrag, geweld en pesten op de werkvloer."
 

Dag van de BHV

Dit interview is verschenen in het magazine van de Dag van de BHV 2022. Dit magazine is onderdeel van het initiatief Dag van de BHV. Deze dag vindt dit jaar plaats op maandag 7 november, en is in het leven geroepen om BHV'ers in het zonnetje te zetten en om aandacht te vragen voor het belang van BHV.

Wil je als bedrijf ook meedoen met de Dag van de BHV? Via de wesbite www.dagvandebhv.nl kan je jouw organisatie aanmelden. Daar vind je ook kosteloos een toolkit waarmee je deze dag onder de aandacht kunt brengen. Doe je mee en heb je nog ideeën nodig om BHV'ers in het zonnetje te zetten? In ons artikel 'Hoe waardeer je een BHV'er' vind je een berg inspiratie om van deze dag een succes te maken. 

Lees meer

 • BHV.NL is jarig
  BHV.NL is jarig
  Hoera, BHV.NL is 30 jaar! Al 30 jaar maken wij ons sterk voor de veiligheid van organisaties in Nederland, en daar zijn we trots op! Om deze mijlpaal te vieren hebben wij dit jaar verschillende leuke acties. 
 • Een jaar lang een calamiteitenkaart cadeau bij alle trainingen van BHV.NL
  Een jaar lang een calamiteitenkaart cadeau bij alle trainingen van BHV.NL
  BHV.NL bestaat 30 jaar. En wie jarig is trakteert! Daarom delen we vanaf juli 2024 een jaar lang onze calamiteitenkaart uit tijdens onze trainingen. Zo heeft iedere cursist voortaan de BHV basiskennis op zak!
 • BHV.NL is BVBN-erkend opleider
  BHV.NL is BVBN-erkend opleider
  In Nederland speelt de Branchevereniging voor Bedrijfshulpverlening Nederland (BVBN) een belangrijke rol in het bevorderen van de kwaliteit van BHV-opleidingen en fungeert als een erkenningsregeling voor gekwalificeerde opleiders in bedrijfsveiligheid. BHV.NL is een BVBN-erkend opleider. 
 • BHV.NL geeft 30 gratis veiligheidscursussen weg aan sportclubs!
  BHV.NL geeft 30 gratis veiligheidscursussen weg aan sportclubs!
  Dit jaar bestaat BHV.NL 30 jaar en om dit te vieren geven we 30 gratis veiligheidscursussen cadeau aan sportclubs en verenigingen. Zo zorgen wij samen voor de veiligheid van jouw sportclub. Wil jouw sportclub gratis door ons getraind worden? Meld je direct aan!
 • Nieuw vanaf april: BHV-basis met leerplatform Veiligheidsimpuls
  Nieuw vanaf april: BHV-basis met leerplatform Veiligheidsimpuls
  In april 2024 lanceert BHV.NL een vernieuwende leermethode voor BHV-opleidingen. Het afgelopen jaar hebben we achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van een BHV-leerreis en een bijbehorend nieuw leerplatform: Veiligheidsimpuls. 
 • Laat je inspireren voor 2024
  Laat je inspireren voor een veilig 2024
  Maken jullie als organisatie van bedrijfsveiligheid het goede voornemen in 2024?
 • De urgentie van veilig werken: feiten, cijfers en tips
  De urgentie van veilig werken: feiten en cijfers
  Hoe vaak komen arbeidsongevallen nu voor in Nederland? De Nederlandse arbeidsinspectie heeft dit het afgelopen jaar weer gemonitord. We nemen je in vogelvlucht mee door de cijfers.
   
 • Vandaag is het de Dag van de BHV!
  Vandaag is het de Dag van de BHV!
  De eerste maandag van november is Dag van de BHV. Een dag voor organisaties om bedrijfshulpverleners in het zonnetje te zetten en bedrijfshulpverlening onder de aandacht te brengen. BHV.NL is partner van de Dag van de BHV, en daar zijn we trots op! Zet jij de BHV’ers in jouw organisatie ook in het zonnetje vandaag?
 • BHV herhalingsprogramma 23/24
  BHV Herhalingsprogramma 23/24 vernieuwd met nieuwe scenario’s
  Elk jaar in september vernieuwen wij het BHV herhalingsprogramma. In dit nieuwsartikel lees je wat je kunt verwachten van onze BHV herhalingscursus die ook dit jaar weer in een nieuw en innovatief jasje is gestoken.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.