Nieuw programma voor herhalingstraining BHV

donderdag 2 augustus 2018
Jaarlijks vernieuwt BHV.NL het lesprogramma. Op die manier blijven we aansluiten bij wat speelt bij onze klanten en wat actueel is op het gebied van veiligheidszorg. Want jaarlijks herhalen en je kennis en vaardigheden op peil houden, is essentieel om levensreddend te kunnen handelen. Het continu verbeteren van onze producten is volledig opgenomen in onze organisatie.
Input voor het vernieuwde programma voor de herhalingscursus BHV komt via onze evaluaties, die iedere cursist én al onze instructeurs na afloop van een training invullen, maar ook via gesprekken met opdrachtgevers. Daarnaast vormen ontwikkelingen in de veiligheidsbranche input voor het nieuwe programma. Naast alle vakinhoudelijke ontwikkelingen, borgt onze opleidingskundige de aantrekkelijke werkvormen en een zo groot mogelijk leereffect.
 

Nazorg

Bijzonder dit jaar was de input die we konden krijgen uit de MOOC die we georganiseerd hebben. Aan deze online training, die voor iedereen toegankelijk was, hebben ruim 1650 deelnemers meegedaan. Naast bijvoorbeeld omgaan met ongewenst gedrag en wat te doen bij gebruik van drank en drugs, was nazorg één van de thema’s. Het bleek dat dit onderwerp nog weinig bekend was bij de BHV’ers. Daarom behandelen we nazorg in de herhaling BHV van 2018 – 2019.

Modulaire opbouw

De herhalingstraining BHV is praktijkgericht en modulair opgebouwd. Hierbij worden diverse onderwerpen in de thema’s brandbestrijding, ontruiming en levensreddend handelen behandeld. Een groot deel van de tijd wordt gewerkt in kleine groepjes, waarin je van en met elkaar leert door praktijkvoorbeelden. Hierbij is ook ruimte voor eigen leervragen.
 
Er is bewust gekozen voor een actieve leeractiviteit. De herhalingstraining gaat uit van een praktijkgerichte benadering waarbij deelnemers continu actief zijn en hun eigen leervragen samenstellen. Aan de hand van vragen en opmerkingen uit de carrousel, opgemerkt door de docent tijdens de uitvoering of ingebracht door deelnemers, krijgt de nabespreking vorm en sluit de te behandelen theorie altijd aan op de leervragen van deelnemers.

In de zomermaanden hebben onze instructeurs zelf bijscholing gevolgd en is het nieuwe lesprogramma voor de herhalingstraining BHV als pilot gedraaid. Want de veiligheid van onze klanten, begint immers bij de deskundigheid van onze instructeurs. Daarom hebben zij weer hun kennis verbreed en zich verdiept en gespecialiseerd op een of meer gebieden. 

Leerdoelen van de herhalingstraining BHV

De training omvat vier hoofdtaken, met elk haar eigen subleerdoelen.
 • De bedrijfshulpverlener kan na afloop van de training handelen bij calamiteiten ten aanzien van brand.
 • De bedrijfshulpverlener kan na afloop van de training volgens protocollen in het bedrijfsnoodplan van de locatie een ontruiming faciliteren.
 • De bedrijfshulpverlener kan na afloop van de training hulp verlenen aan een bewusteloos slachtoffer met stoornissen in het bewustzijn.
 • De bedrijfshulpverlener kan na afloop van de training verbandmiddelen aanbrengen bij verwondingen aan het lichaam.

Lees meer

 • Protocol EHBO-, BHV- en reanimatiecursussen gereed!
  Protocol EHBO-, BHV- en reanimatiecursussen gereed!
  Het protocol om EHBO-, BHV- en reanimatiecursussen te kunnen geven in de nieuwe anderhalvemetermaatschappij is gereed. Het protocol is opgesteld door De Nederlandse Reanimatie Raad (NRR), het NIBHV, het Oranje Kruis, het Rode Kruis en de Branchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland (BVBN).
 • We mogen weer trainen!
  We mogen weer trainen!
  Bij BHV.NL® volgen we de richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Ontdek hoe wij ervoor zorgen dat we weer veilig kunnen trainen.
 • Vanaf september ook op zaterdag trainen mogelijk!
  Vanaf september ook op zaterdag trainen mogelijk!
  Vanaf september hebben wij ook trainingen op zaterdagen gepland. Plan je cursus zo snel mogelijk in zodat je zeker weet dat je kan trainen wanneer het jou uitkomt.
 • Veelgestelde vragen tijdens het coronavirus
  Veelgestelde vragen tijdens het coronavirus
  We mogen weer trainen! We snappen dat dit bij onze klanten en cursisten veel vragen oproept over hoe wij onze trainingen gaan organiseren. Daarom geven we hieronder antwoord op de meest gestelde vragen met betrekking tot de getroffen maatregelen voor onze trainingen. 
 • NIEUW: BHV herhalingsprogramma 20/21
  NIEUW: BHV herhalingsprogramma 20/21
  Normaal gesproken lanceren wij ieder jaar in september een nieuw BHV herhalingsprogramma. Dit jaar doen we het even helemaal anders en kunnen onze klanten en cursisten al vanaf juni kennismaken met het nieuwe lesprogramma voor de herhalingscursus BHV. ​
 • Brancheprotocol in de maak voor het geven van EHBO en BHV cursussen
  Brancheprotocol in de maak voor het geven van EHBO en BHV cursussen
  ​BHV.NL is aangesloten bij Branchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland (BVBN), de landelijke vertegenwoordiger van Opleiding- en Adviesbedrijven op het gebied van BHV en brandveiligheid in het maatschappelijk verkeer. Met zijn allen maken we nederland een stukje veiliger.
 • BHV.NL behaalt derde jaar op rij fantastische scores van 96,2% en 89,1% in Cedeo klanttevredenheidsonderzoek
  BHV.NL behaalt derde jaar op rij fantastische scores van 96,2% en 89,1% in Cedeo klanttevredenheidsonderzoek
 • EEN VEILIG 2020 MET BHV.NL!
  EEN VEILIG 2020 MET BHV.NL!
  Ook in 2020 wil je jouw collega's én bezoekers een veilige(re) omgeving bieden. Wij helpen je graag op weg om het jaar goed te beginnen!
 • Een jaar lang een calamiteitenkaart cadeau bij alle trainingen van BHV.NL
  Een jaar lang een calamiteitenkaart cadeau bij alle trainingen van BHV.NL
  BHV.NL bestaat 25 jaar. En wie jarig is trakteert! Daarom ontvangt iedereen die dit jaar een training volgt vanaf september een calamiteitenkaart cadeau. Zo heeft iedere cursist voortaan de BHV basiskennis op zak!

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen