Nieuw programma voor herhalingstraining BHV

donderdag 2 augustus 2018
Jaarlijks vernieuwt BHV.NL het lesprogramma. Op die manier blijven we aansluiten bij wat speelt bij onze klanten en wat actueel is op het gebied van veiligheidszorg. Want jaarlijks herhalen en je kennis en vaardigheden op peil houden, is essentieel om levensreddend te kunnen handelen. Het continu verbeteren van onze producten is volledig opgenomen in onze organisatie.
Input voor het vernieuwde programma voor de herhalingscursus BHV komt via onze evaluaties, die iedere cursist én al onze instructeurs na afloop van een training invullen, maar ook via gesprekken met opdrachtgevers. Daarnaast vormen ontwikkelingen in de veiligheidsbranche input voor het nieuwe programma. Naast alle vakinhoudelijke ontwikkelingen, borgt onze opleidingskundige de aantrekkelijke werkvormen en een zo groot mogelijk leereffect.
 

Nazorg

Bijzonder dit jaar was de input die we konden krijgen uit de MOOC die we georganiseerd hebben. Aan deze online training, die voor iedereen toegankelijk was, hebben ruim 1650 deelnemers meegedaan. Naast bijvoorbeeld omgaan met ongewenst gedrag en wat te doen bij gebruik van drank en drugs, was nazorg één van de thema’s. Het bleek dat dit onderwerp nog weinig bekend was bij de BHV’ers. Daarom behandelen we nazorg in de herhaling BHV van 2018 – 2019.

Modulaire opbouw

De herhalingstraining BHV is praktijkgericht en modulair opgebouwd. Hierbij worden diverse onderwerpen in de thema’s brandbestrijding, ontruiming en levensreddend handelen behandeld. Een groot deel van de tijd wordt gewerkt in kleine groepjes, waarin je van en met elkaar leert door praktijkvoorbeelden. Hierbij is ook ruimte voor eigen leervragen.
 
Er is bewust gekozen voor een actieve leeractiviteit. De herhalingstraining gaat uit van een praktijkgerichte benadering waarbij deelnemers continu actief zijn en hun eigen leervragen samenstellen. Aan de hand van vragen en opmerkingen uit de carrousel, opgemerkt door de docent tijdens de uitvoering of ingebracht door deelnemers, krijgt de nabespreking vorm en sluit de te behandelen theorie altijd aan op de leervragen van deelnemers.

In de zomermaanden hebben onze instructeurs zelf bijscholing gevolgd en is het nieuwe lesprogramma voor de herhalingstraining BHV als pilot gedraaid. Want de veiligheid van onze klanten, begint immers bij de deskundigheid van onze instructeurs. Daarom hebben zij weer hun kennis verbreed en zich verdiept en gespecialiseerd op een of meer gebieden. 

Leerdoelen van de herhalingstraining BHV

De training omvat vier hoofdtaken, met elk haar eigen subleerdoelen.
 • De bedrijfshulpverlener kan na afloop van de training handelen bij calamiteiten ten aanzien van brand.
 • De bedrijfshulpverlener kan na afloop van de training volgens protocollen in het bedrijfsnoodplan van de locatie een ontruiming faciliteren.
 • De bedrijfshulpverlener kan na afloop van de training hulp verlenen aan een bewusteloos slachtoffer met stoornissen in het bewustzijn.
 • De bedrijfshulpverlener kan na afloop van de training verbandmiddelen aanbrengen bij verwondingen aan het lichaam.

Lees meer

 • Kiss-of-Life cadeau voor onze trouwe klanten
  Kiss-of-Life cadeau voor onze trouwe klanten
  Als waardering voor onze trouwe klanten, geven we cursisten die in de maanden december 2018 een herhalingscursus BHV volgen op een van onze locaties, een Kiss-of-Life sleutelhanger cadeau. 
 • Nieuwe samenwerking Albeda & BHV.NL
  Nieuwe samenwerking Albeda & BHV.NL
  Opleidingsinstituut Albeda en BHV.NL gaan een samenwerking aan voor de certificering van BHV-opleidingen. 
 • Veiligheidstrainingen.nl speelt met cursusaanbod in op campagne 'Ben je oké?'
  Veiligheidstrainingen.nl speelt met cursusaanbod in op campagne 'Ben je oké?'
  Met de cursus grensoverschrijdend gedrag en seksuele intimidatie speelt veiligheidstrainingen.nl in op de campagne 'Ben je oké?' van Rutgers. 
 • BHVcontinu, een innovatie die leren makkelijker maakt
  BHVcontinu, een innovatie die leren makkelijker maakt
  Herhaling is kracht. BHV.NL lanceert daarom BHVcontinu, een online platform dat ervoor zorgt dat het kennisniveau van de BHV’ers altijd up to date is, zonder dat daar veel tijd en energie in gaat zitten.
 • BHV.NL beperkt bedrijfsrisico's tot het minimum met de overname van Risicomanagement Nederland
  BHV.NL beperkt bedrijfsrisico's tot het minimum met de overname van Risicomanagement Nederland
  Risicomanagement Nederland gaat door onder de naam VEILIGHEIDSTRAININGEN.NL
 • BHV.NL leidt EHBO instructeurs op voor het Rode Kruis
  BHV.NL leidt EHBO instructeurs op voor het Rode Kruis
  Vanaf heden verzorgt BHV.NL een opleiding tot erkend Rode Kruis instructeur Eerste Hulp; een opleiding voor iedereen die EHBO instructeur wil worden. 
 • Voldoet jouw festival wel aan de nieuwe wettelijke veiligheidseisen?
  Voldoet jouw festival wel aan de nieuwe wettelijke veiligheidseisen?
  Sinds 1 januari moeten organisatoren van evenementen voldoen aan het Besluit Brandveilig Gebruik en Basishulpverlening Overige Plaatsen. 
 • BHV.NL behaalt fantastische score van 96,2% bij klanttevredenheidsonderzoek van CEDEO.
  BHV.NL behaalt fantastische score van 96,2% bij klanttevredenheidsonderzoek van CEDEO.
  Om inzicht te bieden in de wijze waarop wij onze dienstverlening invulling geven, laten wij de tevredenheid van inkopers van bedrijven en organisaties waarvoor wij cursussen, trainingen, opleidingen of organisatieadvies hebben verzorgd, onderzoeken door Cedeo.
 • ​Veranderingen Wet IKK per 1 januari 2018 van kracht
  ​Veranderingen Wet IKK per 1 januari 2018 van kracht
  Per 1 januari 2018 treedt de nieuwe wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang) in werking. Deze wet stelt dat het voor kinderopvang verplicht is om EHBO-gecertificeerd personeel te hebben. Met dit besluit worden de kwaliteitseisen voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, naschoolse opvang en gastouders verscherpt.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.