Nieuw programma voor herhalingstraining BHV

donderdag 2 augustus 2018
Jaarlijks vernieuwt BHV.NL het lesprogramma. Op die manier blijven we aansluiten bij wat speelt bij onze klanten en wat actueel is op het gebied van veiligheidszorg. Want jaarlijks herhalen en je kennis en vaardigheden op peil houden, is essentieel om levensreddend te kunnen handelen. Het continu verbeteren van onze producten is volledig opgenomen in onze organisatie.
Input voor het vernieuwde programma voor de herhalingscursus BHV komt via onze evaluaties, die iedere cursist én al onze instructeurs na afloop van een training invullen, maar ook via gesprekken met opdrachtgevers. Daarnaast vormen ontwikkelingen in de veiligheidsbranche input voor het nieuwe programma. Naast alle vakinhoudelijke ontwikkelingen, borgt onze opleidingskundige de aantrekkelijke werkvormen en een zo groot mogelijk leereffect.
 

Nazorg

Bijzonder dit jaar was de input die we konden krijgen uit de MOOC die we georganiseerd hebben. Aan deze online training, die voor iedereen toegankelijk was, hebben ruim 1650 deelnemers meegedaan. Naast bijvoorbeeld omgaan met ongewenst gedrag en wat te doen bij gebruik van drank en drugs, was nazorg één van de thema’s. Het bleek dat dit onderwerp nog weinig bekend was bij de BHV’ers. Daarom behandelen we nazorg in de herhaling BHV van 2018 – 2019.

Modulaire opbouw

De herhalingstraining BHV is praktijkgericht en modulair opgebouwd. Hierbij worden diverse onderwerpen in de thema’s brandbestrijding, ontruiming en levensreddend handelen behandeld. Een groot deel van de tijd wordt gewerkt in kleine groepjes, waarin je van en met elkaar leert door praktijkvoorbeelden. Hierbij is ook ruimte voor eigen leervragen.
 
Er is bewust gekozen voor een actieve leeractiviteit. De herhalingstraining gaat uit van een praktijkgerichte benadering waarbij deelnemers continu actief zijn en hun eigen leervragen samenstellen. Aan de hand van vragen en opmerkingen uit de carrousel, opgemerkt door de docent tijdens de uitvoering of ingebracht door deelnemers, krijgt de nabespreking vorm en sluit de te behandelen theorie altijd aan op de leervragen van deelnemers.

In de zomermaanden hebben onze instructeurs zelf bijscholing gevolgd en is het nieuwe lesprogramma voor de herhalingstraining BHV als pilot gedraaid. Want de veiligheid van onze klanten, begint immers bij de deskundigheid van onze instructeurs. Daarom hebben zij weer hun kennis verbreed en zich verdiept en gespecialiseerd op een of meer gebieden. 

Leerdoelen van de herhalingstraining BHV

De training omvat vier hoofdtaken, met elk haar eigen subleerdoelen.
 • De bedrijfshulpverlener kan na afloop van de training handelen bij calamiteiten ten aanzien van brand.
 • De bedrijfshulpverlener kan na afloop van de training volgens protocollen in het bedrijfsnoodplan van de locatie een ontruiming faciliteren.
 • De bedrijfshulpverlener kan na afloop van de training hulp verlenen aan een bewusteloos slachtoffer met stoornissen in het bewustzijn.
 • De bedrijfshulpverlener kan na afloop van de training verbandmiddelen aanbrengen bij verwondingen aan het lichaam.

Lees meer

 • Vanaf september: nieuw herhalingsprogramma BHV 2019/2020
  Vanaf september: nieuw herhalingsprogramma BHV 2019/2020
  Ook deze zomer is er achter de schermen weer hard gewerkt aan een nieuw lesprogramma voor de herhalingstraining BHV. Want ieder jaar willen we onze klanten en cursisten een vernieuwend en uitdagend programma aanbieden dat aansluit bij hun wensen en behoeften.
 • Een jaar lang een calamiteitenkaart cadeau bij alle trainingen van BHV.NL
  Een jaar lang een calamiteitenkaart cadeau bij alle trainingen van BHV.NL
  BHV.NL bestaat 25 jaar. En wie jarig is trakteert! Daarom ontvangt iedereen die dit jaar een training volgt vanaf september een calamiteitenkaart cadeau. Zo heeft iedere cursist voortaan de BHV basiskennis op zak!
 • BHV.NL: al 25 jaar partner in het vergroten van bedrijfsveiligheid
  BHV.NL: al 25 jaar partner in het vergroten van bedrijfsveiligheid
  Dagelijks zetten wij ons in voor de veiligheid van (werkend) Nederland. Dit doen wij inmiddels 25 jaar en daar zijn we trots op! 
 • BHV.NL organiseert weer een gratis online cursus
  BHV.NL organiseert weer een gratis online cursus
  Dit jaar organiseren we weer een MOOC (Massive Open Online course), een online cursus waar jij gratis aan kan deelnemen. Deze staat in het teken van “Een leven lang BHV”, want BHV’er ben je altijd en overal. 
 • Trots op exclusieve samenwerking met Kennisnetwerk Destinatie Nederland
  Trots op exclusieve samenwerking met Kennisnetwerk Destinatie Nederland
  BHV.NL en Kennisnetwerk Destinatie Nederland zijn een exclusieve samenwerking aangegaan op het gebied van bedrijfsveiligheidstrainingen.
 • Stijging slachtoffers door arbeidsongevallen
  Stijging slachtoffers door arbeidsongevallen
  Werknemers raken steeds vaker betrokken bij ernstige ongevallen op het werk. Het aantal arbeidsongevallen met dodelijke afloop is in 2018 gestegen naar 71.
 • BHV.NL komt in actie tijdens de reanimatiemarathon voor 3fm serious request: Lifeline
  BHV.NL komt in actie tijdens de reanimatiemarathon voor 3fm serious request: Lifeline
  Op 21 december van 8.00 tot 20.00 uur vindt in de Gemeente Medemblik een reanimatiemarathon plaats voor 3fm Serious Request: Lifeline.
 • Kiss-of-Life cadeau voor onze trouwe klanten - VERLOPEN
  Kiss-of-Life cadeau voor onze trouwe klanten - VERLOPEN
  Als waardering voor onze trouwe klanten, geven we cursisten die in de maanden december 2018 een herhalingscursus BHV volgen op een van onze locaties, een Kiss-of-Life sleutelhanger cadeau. 
 • Nieuwe samenwerking Albeda & BHV.NL
  Nieuwe samenwerking Albeda & BHV.NL
  Opleidingsinstituut Albeda en BHV.NL gaan een samenwerking aan voor de certificering van BHV-opleidingen. 

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen