Nieuw VCA cursusaanbod dat voorziet in ieders leerbehoefte

donderdag 3 december 2020
We breiden ons VCA cursusaanbod uit. Waarom? Omdat iedere cursist een andere leerbehoefte heeft en we daar met onze cursussen op in willen spelen. Daarom bieden we zowel een klassikale VCA cursus als een online VCA cursus aan. Zo is er voor iedere cursist een gewenste leermethode. We leggen in dit artikel uit hoe onze vernieuwde VCA cursussen eruit zien.

Waarom een nieuw VCA cursusaanbod?

Bij BHV.NL willen we innovatief zijn én inspelen op de behoefte van onze cursisten. Er zijn cursisten die het fijn vinden om te leren aan de hand van een lesboek en het volgen van een klassikale training, maar tegenwoordig is online leren ook heel populair. Daarom hebben we besloten om meer variatie aan te brengen in onze VCA cursussen. We laten de e-learning vallen en gaan werken met microlearning: VCAcontinu. Hiermee onderscheiden we ons van onze concurrenten en geven we de cursist de keuze: Leer je liever offline of online?

VCA lesboek en praktijkdag


VCA - zelfstudie met lesboek en praktijkdag
VCA Basis en VCA-VOL kun je zien als het “oude” VCA zoals je bij ons gewend bent. De theorie neem je door aan de hand van het VCA lesboek dat je thuis ontvangt. Hierna neem je deel aan de oefendag. Waar deze oefendag voorheen voornamelijk bestond uit het oefenen met en maken van oefenexamens, gaan we in het vernieuwde programma actiever aan de slag met de lesstof. Zo oefenen we aan de hand van een quiz en presenteren cursisten theorie uit het boek aan elkaar.   
VCA online - online zelfstudie met VCAcontinu
Bij de VCA Basis en VCA-VOL online cursus oefen je in een periode van drie maanden de theorie met VCAcontinu. In je eigen tijd ga je aan de slag met het oefenen van vragen. VCAcontinu is een betere manier van leren, doordat je zelf actief bezig bent. Door kort en vaak met VCAcontinu aan de slag te gaan blijft de theorie beter hangen. Bij VCA draait het vooral om kennis en procedures en niet zozeer om vaardigheden, dus VCAcontinu is daar heel geschikt voor. Na de periode van drie maanden neem je deel aan het VCA-examen op locatie.

Welke VCA cursus is geschikt voor mij?

Met onze vernieuwde VCA opzet voorzien we in ieders leerbehoefte en is er voor iedereen een geschikte cursus. Heb je nog nooit VCA-examen gedaan en ben je er in je huidige functie ook niet heel veel mee bezig? Dan raden we je aan om VCA basis of VCA-VOL met lesboek en praktijkdag te volgen. Zo kun je rustig kennismaken met de theorie en alles lezen en tot je nemen, en heb je de ruimte om tijdens de praktijkdag vragen te stellen. Heb je al vaker VCA-examen gedaan, werk je in ploegendienst en is het lastig om klassikaal bij elkaar te komen of leer je graag online? Kies dan voor een VCA online basiscursus of VCA-VOL online cursus met online leren in VCAcontinu.

Lees meer

 • Nieuw vanaf april: BHV-basis met leerplatform Veiligheidsimpuls
  Nieuw vanaf april: BHV-basis met leerplatform Veiligheidsimpuls
  In april 2024 lanceert BHV.NL een vernieuwende leermethode voor BHV-opleidingen. Het afgelopen jaar hebben we achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van een BHV-leerreis en een bijbehorend nieuw leerplatform: Veiligheidsimpuls. 
 • Laat je inspireren voor 2024
  Laat je inspireren voor een veilig 2024
  Maken jullie als organisatie van bedrijfsveiligheid het goede voornemen in 2024?
 • De urgentie van veilig werken: feiten, cijfers en tips
  De urgentie van veilig werken: feiten en cijfers
  Hoe vaak komen arbeidsongevallen nu voor in Nederland? De Nederlandse arbeidsinspectie heeft dit het afgelopen jaar weer gemonitord. We nemen je in vogelvlucht mee door de cijfers.
   
 • Vandaag is het de Dag van de BHV!
  Vandaag is het de Dag van de BHV!
  De eerste maandag van november is Dag van de BHV. Een dag voor organisaties om bedrijfshulpverleners in het zonnetje te zetten en bedrijfshulpverlening onder de aandacht te brengen. BHV.NL is partner van de Dag van de BHV, en daar zijn we trots op! Zet jij de BHV’ers in jouw organisatie ook in het zonnetje vandaag?
 • BHV herhalingsprogramma 23/24
  BHV Herhalingsprogramma 23/24 vernieuwd met nieuwe scenario’s
  Elk jaar in september vernieuwen wij het BHV herhalingsprogramma. In dit nieuwsartikel lees je wat je kunt verwachten van onze BHV herhalingscursus die ook dit jaar weer in een nieuw en innovatief jasje is gestoken.
 • Opfrisweken: wat weet jij (nog) over BHV?
  Opfrisweken: wat weet jij (nog) over BHV?
  Jaarlijks je kennis blijven bijhouden en vergroten is, zeker op gebied van veiligheid, erg van belang. Hierom lanceren wij opnieuw, vanaf 19 juni tot en met eind augustus, onze opfrisweken. Tijdens deze maanden lichten wij verschillende onderwerpen uit, om je kennis en zekerheid in handelen te vergroten.
 • Meerjarenplan Nederlandse Arbeidsinspectie 2023 - 2026
  Meerjarenplan Nederlandse Arbeidsinspectie 2023 - 2026
  ​Iedere vier jaar is het zover. Dan schetst de Nederlandse Arbeidsinspectie haar ambities, programma’s en activiteiten voor de komende jaren. Nu is het tijd voor het Meerjarenplan 2023-2026.
 • DE PLANNEN VAN DE NEDERLANDSE ARBEIDSINSPECTIE VOOR 2023
  De plannen van de Nederlandse Arbeidsinspectie voor 2023
  ​Gezonde, veilige en eerlijke werkomstandigheden; dat is het thema waarop wij ons bij BHV.NL focussen én waarop de Nederlandse Arbeidsinspectie zich richt.
 • Laat je inspireren voor een veilig 2023 | BHV.NL
  Laat je inspireren voor een veilig 2023
  Laat je inspireren voor een veilig 2023 door de veiligheidsaanpak van andere organisaties! 

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.