Nieuw VCA cursusaanbod dat voorziet in ieders leerbehoefte

donderdag 3 december 2020
We breiden ons VCA cursusaanbod uit. Waarom? Omdat iedere cursist een andere leerbehoefte heeft en we daar met onze cursussen op in willen spelen. Daarom bieden we zowel een klassikale VCA cursus als een online VCA cursus aan. Zo is er voor iedere cursist een gewenste leermethode. We leggen in dit artikel uit hoe onze vernieuwde VCA cursussen eruit zien.

Waarom een nieuw VCA cursusaanbod?

Bij BHV.NL willen we innovatief zijn én inspelen op de behoefte van onze cursisten. Er zijn cursisten die het fijn vinden om te leren aan de hand van een lesboek en het volgen van een klassikale training, maar tegenwoordig is online leren ook heel populair. Daarom hebben we besloten om meer variatie aan te brengen in onze VCA cursussen. We laten de e-learning vallen en gaan werken met microlearning: VCAcontinu. Hiermee onderscheiden we ons van onze concurrenten en geven we de cursist de keuze: Leer je liever offline of online?

VCA lesboek en praktijkdag


VCA - zelfstudie met lesboek en praktijkdag
VCA Basis en VCA-VOL kun je zien als het “oude” VCA zoals je bij ons gewend bent. De theorie neem je door aan de hand van het VCA lesboek dat je thuis ontvangt. Hierna neem je deel aan de oefendag. Waar deze oefendag voorheen voornamelijk bestond uit het oefenen met en maken van oefenexamens, gaan we in het vernieuwde programma actiever aan de slag met de lesstof. Zo oefenen we aan de hand van een quiz en presenteren cursisten theorie uit het boek aan elkaar.   
VCA online - online zelfstudie met VCAcontinu
Bij de VCA Basis en VCA-VOL online cursus oefen je in een periode van drie maanden de theorie met VCAcontinu. In je eigen tijd ga je aan de slag met het oefenen van vragen. VCAcontinu is een betere manier van leren, doordat je zelf actief bezig bent. Door kort en vaak met VCAcontinu aan de slag te gaan blijft de theorie beter hangen. Bij VCA draait het vooral om kennis en procedures en niet zozeer om vaardigheden, dus VCAcontinu is daar heel geschikt voor. Na de periode van drie maanden neem je deel aan het VCA-examen op locatie.

Welke VCA cursus is geschikt voor mij?

Met onze vernieuwde VCA opzet voorzien we in ieders leerbehoefte en is er voor iedereen een geschikte cursus. Heb je nog nooit VCA-examen gedaan en ben je er in je huidige functie ook niet heel veel mee bezig? Dan raden we je aan om VCA basis of VCA-VOL met lesboek en praktijkdag te volgen. Zo kun je rustig kennismaken met de theorie en alles lezen en tot je nemen, en heb je de ruimte om tijdens de praktijkdag vragen te stellen. Heb je al vaker VCA-examen gedaan, werk je in ploegendienst en is het lastig om klassikaal bij elkaar te komen of leer je graag online? Kies dan voor een VCA online basiscursus of VCA-VOL online cursus met online leren in VCAcontinu.

Lees meer

 • BHV.NL volgt richtlijnen RIVM voor coronavirus
  BHV.NL volgt richtlijnen RIVM voor coronavirus
  Het aantal coronabesmettingen neemt licht af. Maar we zijn er nog lang niet. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari 2021 in lockdown blijft. Bij BHV.NL volgen we de richtlijnen van het RIVM en ons brancheprotocol. 
 • Tijdelijke aanpassing Arbeidsomstandighedenbesluit vanwege bestrijding coronavirus (SARS-CoV-2)
  Tijdelijke aanpassing Arbeidsomstandighedenbesluit vanwege bestrijding coronavirus (SARS-CoV-2)
  Aanvullende maatregelen arbeidsomstandighedenbesluit om kans op besmetting met het coronavirus te voorkomen en beperken.
 • Een veilig 2021 met BHV.NL!
  Een veilig 2021 met BHV.NL!
  Ook in 2021 wil je jouw collega's én bezoekers een veilige(re) omgeving bieden. Wij helpen je graag op weg!
 • Veelgestelde vragen tijdens het coronavirus
  Veelgestelde vragen tijdens het coronavirus
  Dinsdag 12 januari 2021 is door minister-president Mark Rutte afgekondigd dat de lockdown verlengd wordt tot en met 9 februari 2021. Al onze open lijn (individueel te volgen) cursussen van 15 december tot 9 februari 2021 kunnen kosteloos verplaatst worden naar een andere datum na deze periode. BHV.NL neemt contact op met iedereen die in deze periode staat ingeschreven voor een cursus. Onze incompany trainingen voor organisaties die operationeel blijven gaan (in overleg met de klant) door.
 • BHV.NL geselecteerd voor de FD Gazellen Awards 2020
  BHV.NL geselecteerd voor de FD Gazellen Awards 2020
  Trots dat wij dit jaar genomineerd zijn voor de FD Gazellen Awards. Met 772 andere bedrijven zijn wij genomineerd als één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. .
 • Vernieuwd programma voor de cursus co÷rdinator BHV basis
  Vernieuwd programma voor de cursus co÷rdinator BHV basis
  Onze afdeling productontwikkeling- en innovatie kijkt regelmatig met een kritische blik naar onze eigen cursusprogramma’s. Is de inhoud van de training nog actueel en sluit deze aan bij de verwachtingen van een bepaalde rol? Soms zien we dan dat een aanpassing van een programma gewenst is. Daarom vernieuwen we de cursus coördinator BHV basis.
 • Week van de RI&E 2020
  Week van de RI&E 2020
  Iets later dan gepland, maar ook dit jaar is er weer een Week van de RI&E. 21 t/m 25 september staat in het teken van het onder de aandacht brengen van de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) onder ondernemers. 
 • BHV.NL neemt het Groningse Precare over
  BHV.NL neemt het Groningse Precare over
  Februari dit jaar heeft BHV.NL het Groningse Precare overgenomen. Nu is het moment daar dat Precare verder gaat onder de naam BHV.NL.
 • NIEUW BIJ BHV.NL: D╔ VEILIGHEIDSGAME!
  NIEUW BIJ BHV.NL: D╔ VEILIGHEIDSGAME!
  Met trots presenteren we, als eerste in Nederland, de Veiligheidsgame waarbij je door middel van gamification de veiligheid van jouw organisatie vergroot.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen