Week van de RI&E 2020

maandag 21 september 2020
Iets later dan gepland, maar ook dit jaar is er weer een Week van de RI&E. 21 t/m 25 september staat in het teken van het onder de aandacht brengen van de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) onder ondernemers. Het Ministerie SZW is een meerjarige campagne gestart om de bekendheid en naleving van de RI&E-plicht te vergroten. Want weet jij wat er allemaal speelt binnen jouw organisatie en wat de belangrijkste risico’s zijn op het gebied van gezond en veilig werken?

Acuteel houden van de RI&E

Hoe up-to-date is jullie RI&E? Veel organisatie zijn momenteel bezig, of zijn de afgelopen maanden bezig geweest, met aanpassingen en maatregelen om te voldoen aan de coronarichtlijnen. Te denken aan hygiënemaatregelen, werken in shifts en andere looproutes of eenrichtingsverkeer. Maatregelen die invloed hebben op de manier van werken en de veiligheid binnen je organisatie. Grijp de week van de RI&E aan om ook naar andere aandachtspunten op het gebied van gezond en veilig werken te kijken en de RI&E bespreekbaar te maken binnen je organisatie.

Wil je weten hoe jij de RI&E van jouw bedrijf dynamisch kunt houden? Bekijk dan onze tips voor een dynamische RI&E.

Ongewenst gedrag in de RI&E

Werken met gevaarlijke stoffen en werken op grote hoogte zijn risico’s die in je bedrijf kunnen voorkomen en die je opneemt in de Risico Inventarisatie en Evaluatie. Maar heb je er ook aan gedacht om te kijken naar het risico op ongewenst gedrag als pesten, agressie en seksuele intimidatie? Ook deze risico’s ben je verplicht op te nemen in de RI&E.

Is een RI&E verplicht?

In Nederland is iedere werkgever vanaf 1 FTE verplicht een RI&E op te stellen voor zijn organisatie. Heb je geen RI&E? Dan riskeer je een boete van de Inspectie SZW.

Hoe stel je een RI&E op?

Voor het opstellen van de RI&E is het noodzakelijk om te weten wat er speelt binnen je organisatie. Een veiligheidskundige stelt een RI&E op aan de hand van een stappenplan. Eerst inventariseren we alle risico’s binnen je organisatie, waarna we alle risico’s evalueren en prioriteren. Hierna wordt een plan van aanpak opgesteld, vindt een toetsing van de RI&E plaats en kun je uiteindelijk aan de slag om het plan van aanpak uit te voeren. Bekijk hier het uitgebreide RI&E stappenplan.

Campagne ministerie SZW: Heb jij al een RI&E?

De campagne van het ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) richt zich op het vergroten van de bekendheid met de RI&E-plicht, het verhogen van de naleving en de kwaliteit van de RI&E’s te verbeteren. Dit jaar organiseren Steunpunt RI&E en ministerie SZW  'RI&E LIVE' met op 21 september van 14.00 tot 15.00 uur de kick-off in de vorm van een talkshow als startsein van de week van de RI&E. De uitzending is te volgen via deze link. 

>> Kijk op routenaar.rie.nl 

Hulp bij het opstellen van een RI&E?

Vind hier informatie over de RI&E of vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan. 

Lees meer

 • We blijven veilig trainen!
  We blijven veilig trainen!
  Nu het coronavirus in Nederland is opgelaait, zijn er extra, strengere maatregelen genomen om te voorkomen dat het virus verder verspreidt. Bij BHV.NL volgen we de richtlijnen van het RIVM en blijven we op dezelfde veilige manier trainen, volgens het veiligheidsprotocol dat we eerder hebben opgesteld. Want juist in deze tijd is het belangrijk om een goede bedrijfsnoodorganisatie te hebben en je bedrijfshulpverleners goed te trainen.
 • Vernieuwd programma voor de cursus co÷rdinator BHV basis
  Vernieuwd programma voor de cursus co÷rdinator BHV basis
  Onze afdeling productontwikkeling- en innovatie kijkt regelmatig met een kritische blik naar onze eigen cursusprogramma’s. Is de inhoud van de training nog actueel en sluit deze aan bij de verwachtingen van een bepaalde rol? Soms zien we dan dat een aanpassing van een programma gewenst is. Daarom vernieuwen we de cursus coördinator BHV basis.
 • Veelgestelde vragen tijdens het coronavirus
  Veelgestelde vragen tijdens het coronavirus
  We blijven veilig trainen! We begrijpen dat het bij onze klanten en cursisten veel vragen oproept over hoe wij onze trainingen organiseren. Daarom geven we hieronder antwoord op de meest gestelde vragen met betrekking tot de getroffen maatregelen voor onze trainingen. 
 • BHV.NL neemt het Groningse Precare over
  BHV.NL neemt het Groningse Precare over
  Februari dit jaar heeft BHV.NL het Groningse Precare overgenomen. Nu is het moment daar dat Precare verder gaat onder de naam BHV.NL.
 • NIEUW BIJ BHV.NL: D╔ VEILIGHEIDSGAME!
  NIEUW BIJ BHV.NL: D╔ VEILIGHEIDSGAME!
  Met trots presenteren we, als eerste in Nederland, de Veiligheidsgame waarbij je door middel van gamification de veiligheid van jouw organisatie vergroot.
 • Vernieuwd programma voor de cursus ploegleider met e-learning
  Vernieuwd programma voor de cursus ploegleider met e-learning
  We hebben het lesprogramma van de cursus Ploegleider Basis met e-learning aangepast. Waarom onze afdeling productontwikkeling deze training heeft aangepast en wat er zoal nieuw is in deze cursus, lees je hieronder.
 • Daarom BHV.NL!
  Daarom BHV.NL!
  Stapje voor stapje gaan we allemaal weer opstarten en mogen we weer trainen! Dat is fijn, want juist nu is veiligheid extra belangrijk. En bedrijfsveiligheid staat of valt met de inzet en het handelen van de BHV’ers en de samenwerking van jullie veiligheidsorganisatie. 
 • Protocol EHBO-, BHV- en reanimatiecursussen gereed!
  Protocol EHBO-, BHV- en reanimatiecursussen gereed!
  Het protocol om EHBO-, BHV- en reanimatiecursussen te kunnen geven in de nieuwe anderhalvemetermaatschappij is gereed. Het protocol is opgesteld door De Nederlandse Reanimatie Raad (NRR), het NIBHV, het Oranje Kruis, het Rode Kruis en de Branchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland (BVBN).
 • Vanaf september ook op zaterdag trainen mogelijk!
  Vanaf september ook op zaterdag trainen mogelijk!
  Vanaf september hebben wij ook trainingen op zaterdagen gepland. Plan je cursus zo snel mogelijk in zodat je zeker weet dat je kan trainen wanneer het jou uitkomt.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen