BHV cursus

Je kunt bij BHV.NL terecht voor BHV-cursussen in alle soorten en maten. Wij hebben de expertise in huis om alle BHV’ers op te leiden. Van een BHV basiscursus, BHV herhaling tot een ploegleider cursus of hoofd BHV cursus. Wij geven onze BHV trainingen op meer dan 70 locaties in Nederland, maar het is ook mogelijk om de cursus op je eigen locatie te volgen. Zie voor meer informatie onze BHV incompany pagina. 
16377 beoordelingen 98% van onze klanten beveelt ons aan!
Feedback Company

Cursusaanbod

Wij bieden een groot aantal trainingen, cursussen en workshops aan. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende cursussen die wij aanbieden. Als je doorklikt naar de cursuspagina kun je meer lezen over de inhoud van de specifieke cursus. 

Wanneer er meer mensen binnen je bedrijf zijn die een BHV cursus willen volgen, kunnen wij ook een groepscursus aanbieden. Deze cursus kan zowel op je eigen locatie als op een van onze locaties gegeven worden. Ben je op zoek naar een cursus die helemaal afgestemd is op jouw bedrijf? Dan kunnen we ook een maatwerkcursus voor je samenstellen.

Groepscursus | Maatwerkcursus
BHV
BHV Basis
Haal in 2 dagen je BHV-certificaat met de klassikale basiscursus BHV op meer dan 70 locaties in Nederland. Ook bij jou om de hoek dus! Bekijk hieronder de mogelijkheden voor een BHV basiscursus. Of bekijk de Engelstalige BHV basiscursus met e-learning.
 
 
BHV
BHV herhaling
In de herhalingscursus BHV worden kennis en vaardigheden uit de basiscursus BHV opgefrist. Dit doen we in een praktijkgerichte en interactieve cursus van 1 dag. Je kunt individueel deelnemen aan deze cursus. De herhaling BHV is ook in het Engels te volgen. 
 
BHV ploegleider
ploegleider basis
Heeft jouw organisatie veel BHV'ers dan is het handig om ploegleiders BHV aan te stellen. Zij worden onder meer getraind om leiding te kunnen geven aan de BHV’ers. Bekijk het cursusaanbod van BHV.NL:
Bekijk hier alle ploegleider BHV-cursussen
 
 
BHV ploegleider
ploegleider herhaling
Als je al een jaar als ploegleider aan de slag bent, heb je misschien al een noodsituatie beleefd waarbij je jouw kennis en vaardigheden als ploegleider kon inzetten. Bij de herhalingscursus ploegleider verbreden en verdiepen we je kennis in één dag en gaan we met praktijkervaringen aan de slag. Bekijk hier de ploegleider herhalingscursus
 
 
BHV
BHV Co÷rdinator (basis)
Om de uitvoering van het BHV-beleid in goede banen te leiden kun je Coördinator BHV worden. Je zorgt dan voor het operationeel houden van de bedrijfshulpverlening en stuurt tevens de ploegleiders aan. Bekijk hier de coördinator basiscursus
 
BHV
Preventiemedewerker
De preventiemedewerker heeft aandacht en zorg voor de arbeidsomstandigheden. Deze wettelijk verplichte functionaris ondersteunt werkgever en werknemers bij het realiseren van zo goed mogelijke arbeidsomstandigheden.
 
BHV
Hoofd BHV
Om de beleidsmatige zorg voor bedrijfshulpverlening goed te organiseren kun je je laten opleiden als Hoofd BHV. Je vertaalt in die rol het ARBO-beleid naar concrete maatregelen. In vier dagen beheers je alle benodigde vaardigheden en kennis. Aan het einde heb je een volledig veiligheidszorgplan voor jouw eigen organisatie.
 

BHV cursussen met gebruik van oefencentrum

Om de BHV cursussen nog realistischer te maken hebben wij in samenwerking met Spinel in Dordrecht speciale cursussen ontwikkeld die gegeven worden in het integrale oefencentrum. Tijdens deze cursussen kun je oefenen met verschillende blusobjecten die op het oefencentrum aanwezig zijn. Daarnaast wordt er bij de ongevalssituaties ook geoefend met een lotusslachtoffer.
 
Op het oefencentrum worden de volgende BHV cursussen aangeboden: BHV herhaling, ploegleider basis en ploegleider herhaling. Zie het cursus overzicht hierboven voor meer informatie over de specifieke cursussen. 
afbeelding

BHV cursus inhoud

BHV basiscursus

Ben je een beginner op het gebeid van BHV? Dan volg je de BHV basiscursus. In deze cursus behandelen we twee hoofdonderwerpen: brand & ontuiming en eerste hulp. Je leert de basis van brandbestrijding, blusoefeningen en ontruimingen. Daarnaast leer je levensreddend handelen: wanneer moet je wel of juist geen eerste hulp verlenen en welke handelingen heb je hiervoor nodig? 

>> Je kunt kiezen uit de 2-daagse basiscursus of BHV basis met e-learning van een dag. Daarnaast bieden we ook een Engelstalige cursus aan. 

BHV herhalingscursus

Heb je je BHV diploma al behaald, maar moet je deze verlengen? Dan volg je de herhalingscursus. Deze cursus is bedoeld om je kennis uit de basiscursus op te frissen. Deze cursus volg je één keer per jaar om je kennis en vaardigheden op peil te houden en je BHV certificaat te vernieuwen. 

>> Je kunt de BHV herhalingscursus van 1 dag volgen of kiezen voor een uitgebreidere herhalingscursus op het Spinel veiligheidscentrum in Dordrecht. 

Ploegleider, co÷rdinator, Hoofd BHV, preventiemedewerker

Naast de basis- en herhalingscursussen bieden we ook nog verschillende cursussen aan voor BHV'ers die verantwoordelijk zijn voor de BHV strategie binnen een bedrijf of die een team van BHV'ers gaan aansturen: 
  • BHV ploegleider: als ploegleider stuur je een team van BHV'ers aan. In twee dagen leer je over de verschillende rollen binnen de BHV-organisatie en ga je aan de slag met verschillende praktijkoefeningen waar jij de rol van ploegleider hebt. 
  • Coördinator BHV: als coördinator beheer je de BHV-organisatie binnen jouw bedrijf en stuur je de ploegleiders aan tijdens een calamiteit. In deze cursus leer je wat jouw rol is en oefen je met verschillende scenario's.
  • Hoofd BHV: als hoofd BHV richt je de bedrijfsnoodorganisatie in en borg je deze. In deze driedaagse cursus lees je hoe je een beleidsplan schrijft voor jouw organisatie. Tijdens en na de cursus schrijf je dit beleidsplan en je presenteert dit tijdens je examen. 
  • Preventiemedewerker: als preventiemedewerker zie je erop toe dat de arbeidsomstandigheden zo optimaal mogelijk zijn, zodat werknemers het beste functioneren en veilig en gezond kunnen werken. In deze cursus leer je kennis en vaardigheden en ontwikkel je je tot een volwaardig preventiemedewerker.

BHV cursus kosten

Wil je graag weten wat de kosten zijn van een BHV cursus? De BHV cursus kosten hangen af van de cursus die je volgt. De basiscursus met e-learning volg je al vanaf €310 en de tweedaagse basiscursus begint vanaf €445. Onze herhalingscursus wordt aangeboden vanaf €275. 
 
Op de cursuspagina van elke BHV cursus kun je de exacte kosten voor de betreffende cursus vinden.

Jouw bedrijfsnoodorganisatie

Het hebben van verschillende BHV’ers is niet voldoende als het gaat om bedrijfsveiligheid binnen je bedrijf. Als organisatie ben je verplicht om een bedrijfsnoodorganisatie in te richten. De bedrijfsnoodorganisatie bestaat onder andere uit het hoofd BHV, de coördinator BHV, BHV ploegleiders (indien van toepassing) en de BHV’ers. Met een goed ingerichte bedrijfsnoodorganisatie ben je voorbereidt op een calamiteit binnen je bedrijf en weet iedereen wat zijn rol is binnen de organisatie.

Een goede bedrijfsnoodorganisatie inrichten doe je niet even tussendoor. Er komt heel wat bij kijken, zowel vanuit wet- en regelgeving als vanuit de veiligheidsrisico’s die er in jouw bedrijf zijn. Wij helpen je graag op weg bij het opstellen van de bedrijfsnoodorganisatie van jouw bedrijf.

Erkende kwaliteit

Veelgestelde vragen

Wat is BHV?

BHV staat voor bedrijfshulpverlening. Het is voor bedrijven verplicht om een bedrijfsnoodorganisatie in te richten en daarmee voor een veilige omgeving te zorgen binnen het bedrijf. De bedrijfshulpverlening zorgt voor het verlenen van eerste hulp bij ongevallen, het beperken en bestrijden van brand en het alarmeren en evacueren van iedereen in het bedrijf van een noodsituatie. 

Is BHV verplicht?

Ja, BHV is verplicht. Ieder bedrijf dat medewerkers heeft moet een bedrijfshulpverlener hebben. In ons artikel "Is BHV verplicht" kun je hier meer over lezen. 

Wat is de belangrijkste regel bij BHV?

De belangrijkste regel bij BHV is altijd: eigen veiligheid eerst. Dit betekent dat een BHV'er zijn eigen veiligheid niet in gevaar mag brengen bij het uitvoeren van hulpverleningstaken. Zo waarborg je dat hulp effectief en zonder extra risico's voor jezelf wordt verleend.

Wat leer je op een BHV-cursus?

Tijdens een BHV-cursus word je opgeleid om:
  • Eerste hulp te verlenen bij ongevallen
  • Een brand te beperken en bestrijden
  • Een ontruiming te begeleiden

Wat kost een BHV cursus?

Vanaf €310,- volg je al een BHV basis cursus met e-learning en vanaf €445,- een tweedaagse BHV basiscursus. Getoonde prijzen zijn excl. 21% BTW.

Hoe lang is BHV geldig?

Het BHV-certificaat heeft een geldigheid van 1 jaar. Door elk jaar een BHV herhalingscursus te volgen, verleng je je certificaat weer voor een jaar.   

Hoeveel BHV'ers zijn er nodig?

Het aantal BHV’ers dat je moet opleiden verschilt per organisatie. Dit hangt namelijk af van verschillende factoren zoals de risico’s binnen jullie organisatie, de grootte en complexiteit van het bedrijf en het aantal aanwezigen. 

Moet er altijd een BHV'er aanwezig zijn in mijn bedrijf?

Ja, er moeten altijd voldoende bedrijfshulpverleners aanwezig zijn. Daarom is het belangrijk dat je voldoende BHV'ers aanstelt, zodat er ook bij vakanties of ziekte voldoende mensen beschikbaar zijn.

Welke BHV cursus kan ik (of mijn medewerker) het beste volgen?

Dit hangt af van wat je rol gaat worden binnen de BHV-organisatie. Word je een normale BHV'er en heb je nog nooit eerder een BHV cursus gevolgd, dan is de basiscursus de beste keuze. 

Heb je al een diploma, maar wil je deze verlengen, dan kun je de herhalingscursus volgen. Afhankelijk van het soort bedrijf waarin je werkt, kunnen er speciale eisen zijn voor wat een BHV'er moet kunnen. In dat geval kunnen wij ook een maatwerk BHV cursus aanbieden.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.