BHV: dat wil je toch geregeld hebben?

In een tijd waar de wereld op zijn kop staat is veiligheid actueler dan ooit. Niet alleen fysieke veiligheid, maar ook psychosociale veiligheid. Denk bijvoorbeeld alleen al aan alle nieuwe richtlijnen en huisregels die nageleefd moeten worden. Juist dit jaar blijkt maar weer hoe belangrijk het is dat alles rondom veiligheid voor jouw werknemers, bezoekers en klanten goed geregeld is. Er zijn niet voor niets diverse verplichtingen op dit vlak voor jou als organisatie. Maar wist je dat er naast deze verplichting nog meer redenen zijn waarom je de bedrijfsveiligheid binnen jouw organisatie goed georganiseerd wilt hebben?
 

1. Goed werkgeverschap

Als werkgever wil je er op kunnen vertrouwen dat je medewerkers zich inzetten voor jouw bedrijf. Medewerkers vertrouwen op hun beurt op jou. Vakantiedagen, salaris, waardering en een gelijke behandeling, maar ook een gezond werkklimaat is voor hen belangrijk, juist in deze tijd! Jouw medewerkers willen zich veilig voelen op hun werk en rekenen er op dat jij zorgt voor een werkomgeving waarin risico’s zoveel mogelijk worden beperkt en alles goed is geregeld.

Risico's beheren

Helaas kun je niet alle risico’s binnen jouw organisatie van te voren afvangen. Er blijven altijd risico’s over die je niet weg kan nemen. Voor die risico’s komt je BHV-organisatie om de hoek kijken. Je BHV’ers dragen bij aan een veilige werk-, woon- en bezoekomgeving. Zij hebben een belangrijke preventieve rol en zorgen ervoor dat als er wat gebeurt, de juiste hulp verleend wordt en de schade beperkt blijft. Dit draagt bij aan het veiligheidsgevoel van iedereen binnen jouw organisatie. Het idee dat iemand aanwezig is die weet wat hij of zij moet doen in het geval van een calamiteit is immers een geruststellende gedachte.

Wist je dat je bij BHV.NL sinds dit jaar ook modulair kan trainen? Hiermee stellen we samen de cursus af op de risico's van jouw organisatie. Zo hebben jullie een betaalbare cursus op maat! 

2. Een maatschappelijke rol

BHV’ers die kunnen en durven handelen zijn van enorme waarde in allerlei situaties, zowel binnen jouw organisatie als daarbuiten. Goed opgeleide BHV’ers weten hoe zij moeten handelen en durven ook te handelen wanneer dat nodig is. Zij kunnen de situatie inschatten, de hulpdiensten van de juiste informatie voorzien en (levensreddend) handelen tot de hulpdiensten er zijn. Met het opleiden van je medewerkers draag je als organisatie dus ook maatschappelijk gezien je steentje bij!

3. Positief imago

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat jouw medewerkers misschien zowel intern als extern het risico lopen geconfronteerd te worden met pestgedrag, heftige verbale communicatie, intimidatie, discriminatie, diefstal, vernieling of misschien zelfs geweld? Hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers zich veilig voelen en op een veilige en respectvolle manier met mensen kunnen omgaan die ongewenst gedrag vertonen? Een goede aanpak draagt bij aan een positief imago met behoud van de relatie. Door tevens je social media beleid op orde te hebben laat je zien verantwoordelijkheid te nemen voor veiligheid.

Waarin investeer jij volgend jaar?

Het mag duidelijk zijn dat investeren in bedrijfshulpverlening een investering in je organisatie én je medewerkers is. Nu de zomer voorbij is en we langzaam richting het nieuwe jaar gaan, is dit hét moment om na te denken over jouw veiligheidsambities voor 2021. Ook je investeringen rondom veiligheid moeten immers begroot worden. Maar hoe pak je dat aan? 

Wat kun je nu al doen?

Denk goed na over de risico’s binnen je organisatie. Welke (nieuwe) risico’s heb je en wat zijn de gevolgen als je niets doet om deze risico’s te beperken? Wanneer je dit voor jezelf duidelijk hebt kun je keuzes gaan maken. Welke stappen zet jij aankomend jaar om de bedrijfsveiligheid van jouw organisatie te vergroten? En welke kosten brengen deze stappen met zich mee? Denk in ieder geval aan:

Hoe veilig is jouw organisatie?

De zomer is voorbij en langzaam gaan we aan de slag met de plannen voor 2021. Daar hoort ook veiligheid bij. Juist in deze onvoorspelbare tijden is het belangrijk de veiligheid van jouw organisatie op orde te hebben. Ben je er in de coronaperiode bijvoorbeeld achter gekomen dat het lastig is de bezetting van je BHV-organisatie op orde te houden? Of dat het toch wel erg belangrijk is om op een juiste wijze om te kunnen gaan met mensen die ongepast en ongewenst gedrag vertonen of de huisregels niet naleven? Wij helpen je graag bij het realiseren van jouw veiligheidsambities voor volgend jaar en het verhogen van het veiligheidsbewustzijn binnen je organsiatie.

Weet jij hoe het ervoor staat met de veiligheid van jouw organisatie? En weet jij al waar juist kansen liggen als het gaat om de veiligheid van jouw organisatie te optimaliseren? Met onze veiligheidschecklist weet jij precies hoe jouw organisatie ervoor staat!

Lees meer

  • hesjes bhv
    Hesjes voor de bedrijfsnoodorganisatie: Hoe zit dat?
    Bedrijfshulpverlening is een belangrijk onderdeel van de veiligheid op de werkvloer in Nederland. (Hoofd-)BHV’er, en ploegleiders en zijn getrainde medewerkers die bij een noodsituatie zoals brand, ontruiming, of een medisch incident, direct kunnen ingrijpen om de veiligheid van andere werknemers te waarborgen. Een belangrijk aspect van de herkenbaarheid en effectiviteit van de bedrijfsnoodorganisatie is het dragen van een hesje in een specifieke kleur. In dit artikel beschrijven we de kleuren van hesjes, wat er precies verplicht is, en welke kleur geassocieerd wordt met verschillende rollen binnen de bedrijfsnoodorganisatie.
     
  • 10x handige hulpmiddelen voor BHV-teams bij een ontruiming
    10x handige hulpmiddelen voor BHV-teams bij een ontruiming
    Whoooop. Het alarm in het bedrijfspand gaat loeiend af. Tijd voor de getrainde BHV’ers om te gaan ontruimen. De slow whoop, noodverlichting, vluchtwegaanduiding en verzamelplaats zijn meestal wel aanwezig. Maar wist je dat er nog meer handige hulpmiddelen zijn die de taak van BHV’ers tijdens een ontruiming een stuk makkelijker maken? We delen ze hier met je!
  • Dit zijn de verschillen tussen een hartinfarct, hartstilstand en hartfalen
    Dit zijn de verschillen tussen een hartinfarct, hartstilstand en hartfalen
    In de volksmond worden de termen hartinfarct, hartfalen en hartstilstand vaak door elkaar gehaald. Ontdek in dit artikel de verschillen. 
  • Dit zijn de verschillende soorten brandwonden
    Dit zijn de verschillende soorten brandwonden
    Brandwonden worden ingedeeld in verschillende gradaties, elk met hun eigen kenmerken. In dit artikel gaan we dieper in op deze gradaties en hun onderscheidende eigenschappen.
  • Schaafwond? Een kusje erop helpt niet altijd, lees daarom deze tips!
    Schaafwond? Een kusje erop helpt niet altijd, lees daarom deze tips!
    In je kinderjaren heb je vast wel eens een schaafwond opgelopen. Een kusje erop van je moeder of vader kon de ergste pijn verzachten. Maar voor een goede behandeling van schaafwonden is meer nodig dan alleen dat. We vertellen je graag wat erbij komt kijken.
  • Vechten, vluchten of bevriezen: hoe reageer jij als BHV’er op angst?
    Vechten, vluchten of bevriezen: hoe reageer jij als BHV’er op angst?
    Iedereen reageert anders op angst. Maar hoe reageer jij in een noodsituatie? Gelukkig kun je deze automatische reacties trainen door noodsituaties regelmatig te oefenen. Het resultaat? Minder kans op bevriezen, aarzeling of paniek en meer zekerheid in handelen.
  • 5 redenen waarom microlearning jouw organisatie veiliger maakt
    5 redenen waarom microlearning jouw organisatie veiliger maakt
    In de moderne wereld is tijd schaars en uitgebreide cursussen zijn niet altijd haalbaar of effectief. Voor essentiële kennis, zoals veiligheid en bedrijfshulpverlening, is er nu een oplossing: microlearning.
  • Als bhv’er maak jij het verschil, ook thuis en onderweg!
    Als bhv’er maak jij het verschil, ook thuis en onderweg!
    In dit artikel nemen we je mee in vier situaties buiten werk waarin jouw BHV vaardigheden van onschatbare waarde zijn.
  • Waarom bhv jouw beste goede voornemen is!
    Waarom bhv jouw beste goede voornemen is!
    Verrassingen zijn onvermijdelijk, maar met de juiste voorbereiding sta jij altijd stevig in je schoenen. Ontdek in dit artikel waarom BHV jouw goede voornemen zou moeten zijn voor 2024.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.