Daarom BHV.NL!

Stapje voor stapje gaan we allemaal weer opstarten en mogen we weer trainen! Dat is fijn, want juist nu is veiligheid extra belangrijk. En bedrijfsveiligheid staat of valt met de inzet en het handelen van de BHV’ers en de samenwerking van jullie veiligheidsorganisatie. Wij vinden het dan ook belangrijk dat onze cursisten niet alleen de theorie kennen, maar dat zij ook kunnen en durven handelen als het erop aankomt. Wij noemen dit Zekerheid in handelen! Binnen onze cursussen schenken we dan ook veel aandacht aan het ontwikkelen en stimuleren van zelfvertrouwen en kijken we naar wat de cursist hiervoor nodig heeft. Dat betekent dat we veel meer doen dan alleen klassikaal trainen!

Focus op de praktijk

Het is immers niet alleen belangrijk dat BHV’ers goed opgeleid zijn, maar vooral dat zij kunnen handelen. Soms vraagt dat namelijk net even wat andere handelingen dan de reguliere hulpverlening. Bijvoorbeeld als je te maken hebt met minder-zelfredzame personen, gevaarlijke stoffen, als er veel op hoogte gewerkt wordt of als je te maken hebt met ongepast, ongewenst gedrag of zelfs agressie. Daarom maken we in onze cursussen steeds de koppeling naar de werkpraktijk van de individuele cursist.

Oefenen, oefenen, oefenen

Dit doen we door gebruik te maken van verschillende werkvormen, zoals het maken en uitvoeren van opdrachten, scenario-oefeningen, ontruimingsoefeningen, continu leren, trainingsacteurs en het gebruik van taakkaarten. Zo zorgen we ervoor dat jouw medewerkers hun kennis direct toepassen in de praktijk en dus met zekerheid kunnen handelen!

Meer dan 40 eigen docenten

Inmiddels hebben we meer dan 40 eigen docenten in dienst. Dit zijn echte veiligheidsprofessionals met veel ervaring in de diverse branches. Voor jou betekent dit dat jij kunt vertrouwen op een uniforme aanpak, voldoende trainingsmogelijkheden en indien gewenst een vaste docentenpoule. Zo zorgen we dat we niet alleen jouw organisatie goed leren kennen, maar dat deze kennis ook geborgd blijft binnen onze organisatie. Ook als het gaat om onze docenten hebben wij kwaliteit hoog in het vaandel staan. Wij vinden het belangrijk dat jij er op kan vertrouwen dat onze cursussen worden gegeven door goed opgeleide professionals en dat jouw medewerkers terecht hun certificaat behalen. Daarom zijn wij transparant in onze manier van toetsen en beoordelen.

Gedurende de hele cursus bepalen onze docenten of jouw medewerkers hun leerdoelen behalen. Dit doen we op een competentiegerichte manier. Dit houdt in dat de nadruk ligt op de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en houding. De manier waarop wij toetsen wordt bepaald aan de hand van jullie lesprogramma.

Een branchegerichte aanpak

Bij BHV.NL werken we branchegericht. Dat betekent dat wij al onze programma’s en producten hebben aangepast op jouw branche. Qua inhoud en voorbeelden, maar ook op de manier waarop we de stof behandelen. Door onze jarenlange ervaring in het ondersteunen van organisaties op het gebied van bedrijfsveiligheid hebben we enorm veel ervaring opgedaan in de diverse branches. Ervaring die we graag met jou delen!

Wist je dat onze cursussen door middel van modulair trainen volledig aansluiten op de risico’s van jouw organisatie? Samen bepalen we de modules die in deze cursus aan bod komen en waar jij de focus op legt. Denk bijvoorbeeld aan modules als levensreddend handelen, brand, verbandleer of ontruimen, maar ook modules als zelfcontrole, klachtafhandeling of het assisteren van een collega bij ongewenst, agressief gedrag. Zo kun jij erop vertrouwen dat de training altijd aansluit bij werkpraktijk van jouw medewerkers. 

Wat maakt ons uniek?

BHV.NL helpt je graag bij het inrichten en optimaliseren van jouw bedrijfsnoodorganisatie en het opleiden van jouw medewerkers. Dit doen wij elke dag voor een groot aantal organisaties in Nederland. Jaarlijks leiden wij meer dan 70.000 cursisten op en adviseren wij organisaties op het gebied van bedrijfsveiligheid. We blijven onszelf ontwikkelen en zetten dan ook vol in op innovatie. 
Je kiest voor BHV.NL, omdat wij:
  • ​Jouw veiligheidsambities helpen realiseren
  • Zekerheid in handelen stimuleren
  • De cursist centraal stellen
  • Een deskundige partner zijn

Lees meer

  • Nieuw vanaf april: BHV-basis met leerplatform Veiligheidsimpuls
    Nieuw vanaf april: BHV-basis met leerplatform Veiligheidsimpuls
    In april 2024 lanceert BHV.NL een vernieuwende leermethode voor BHV-opleidingen. Het afgelopen jaar hebben we achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van een BHV-leerreis en een bijbehorend nieuw leerplatform: Veiligheidsimpuls. 
  • Laat je inspireren voor 2024
    Laat je inspireren voor een veilig 2024
    Maken jullie als organisatie van bedrijfsveiligheid het goede voornemen in 2024?
  • De urgentie van veilig werken: feiten, cijfers en tips
    De urgentie van veilig werken: feiten en cijfers
    Hoe vaak komen arbeidsongevallen nu voor in Nederland? De Nederlandse arbeidsinspectie heeft dit het afgelopen jaar weer gemonitord. We nemen je in vogelvlucht mee door de cijfers.
     
  • Vandaag is het de Dag van de BHV!
    Vandaag is het de Dag van de BHV!
    De eerste maandag van november is Dag van de BHV. Een dag voor organisaties om bedrijfshulpverleners in het zonnetje te zetten en bedrijfshulpverlening onder de aandacht te brengen. BHV.NL is partner van de Dag van de BHV, en daar zijn we trots op! Zet jij de BHV’ers in jouw organisatie ook in het zonnetje vandaag?
  • BHV herhalingsprogramma 23/24
    BHV Herhalingsprogramma 23/24 vernieuwd met nieuwe scenario’s
    Elk jaar in september vernieuwen wij het BHV herhalingsprogramma. In dit nieuwsartikel lees je wat je kunt verwachten van onze BHV herhalingscursus die ook dit jaar weer in een nieuw en innovatief jasje is gestoken.
  • Opfrisweken: wat weet jij (nog) over BHV?
    Opfrisweken: wat weet jij (nog) over BHV?
    Jaarlijks je kennis blijven bijhouden en vergroten is, zeker op gebied van veiligheid, erg van belang. Hierom lanceren wij opnieuw, vanaf 19 juni tot en met eind augustus, onze opfrisweken. Tijdens deze maanden lichten wij verschillende onderwerpen uit, om je kennis en zekerheid in handelen te vergroten.
  • Meerjarenplan Nederlandse Arbeidsinspectie 2023 - 2026
    Meerjarenplan Nederlandse Arbeidsinspectie 2023 - 2026
    ​Iedere vier jaar is het zover. Dan schetst de Nederlandse Arbeidsinspectie haar ambities, programma’s en activiteiten voor de komende jaren. Nu is het tijd voor het Meerjarenplan 2023-2026.
  • DE PLANNEN VAN DE NEDERLANDSE ARBEIDSINSPECTIE VOOR 2023
    De plannen van de Nederlandse Arbeidsinspectie voor 2023
    ​Gezonde, veilige en eerlijke werkomstandigheden; dat is het thema waarop wij ons bij BHV.NL focussen én waarop de Nederlandse Arbeidsinspectie zich richt.
  • Laat je inspireren voor een veilig 2023 | BHV.NL
    Laat je inspireren voor een veilig 2023
    Laat je inspireren voor een veilig 2023 door de veiligheidsaanpak van andere organisaties! 

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.