BHVassist verhoogt efficiency BHV'ers ROC Nijmegen

Op het ROC Nijmegen, een Regionaal Opleidings Centrum met 10.000 studenten, 950 medewerkers, vijf locaties in Nijmegen en Boxmeer en beroepsopleidingen variërend van bouw tot procesindustrie en van horeca tot transport is bedrijfsveiligheid en het voorkomen van risico’s op zijn zachtst gezegd een pittige uitdaging.
ROC Nijmegen heeft dan ook tientallen goed opgeleide en ervaren hulpverleners. Toch was het soms lastig om die BHV’ers bij calamiteiten goed in te zetten. Simpelweg omdat lang niet altijd duidelijk was welke BHV’ers op een bepaald moment in huis zijn. Met name bij de BHV’ers die als docent voor de klas staan, was dat vaak niet helder: hun roosters veranderen, ze werken op verschillende locaties en gaan soms op bedrijfsbezoek. Vandaar dat Henk van Hagen, beleidsmedewerker bij ROC Nijmegen aan BHV.NL vroeg met hem mee te denken over de vraag hoe hij bij een incident zo snel mogelijk kan weten welke hulpverleners aanwezig zijn om direct te kunnen bepalen wie het beste ingezet kan worden.

BHVassist, ontwikkeld door BHV.NL, bleek de oplossing: bij een calamiteit kan Henk nu ogenblikkelijk zien hoeveel en welke bedrijfshulpverleners in huis zijn. Henk van Hagen: ‘BHVassist is een digitaal systeem: een online omgeving met een app die wij installeren op de smartphone van de BHV’ers. In de online omgeving kun je instellen welke medewerkers welke hulp kunnen verlenen, en dus wie bij welke calamiteit gealarmeerd moet worden via de app. Als er bijvoorbeeld een leerling flauwvalt zijn twee EHBO’ers voldoende, maar als er een locatie ontruimd moet worden, zijn alle BHV’ers nodig. Met BHVassist regel ik dit zoveel beter! We gebruiken de BHV-app op dit moment al op drie onderwijslocaties van ROC Nijmegen: twee grote (van 17.000 en 31.000 m2) en een kleinere locatie (4.700 m2). In februari komen daar nog twee locaties bij, waaronder de vestiging in Boxmeer.’
 
Lees meer over de ervaring van Henk van Hagen in het gratis whitepaper over BHVassist.

 

Lees meer

 • Zorggroep Ter Weel: Training wordt praktijkervaring
  Zorggroep Ter Weel: Training wordt praktijkervaring
  In 2016 vond bij Zorggroep Ter Weel een afschuwelijke brand plaats waarbij drie bewoners de dood vonden. Die gebeurtenis heeft onvoorstelbaar veel impact gehad. Behalve heel veel verdriet was er ook verbijstering: hoe heeft dit kunnen gebeuren?
 • Zorggroep Ter Weel: Als kennis alleen niet genoeg is
  Zorggroep Ter Weel: Als kennis alleen niet genoeg is
  Het hebben van BHV-kennis absoluut voldoende, maar extra praktijkoefening, en dan zo realistisch mogelijk, heeft veel toegevoegde waarde. Ook omdat in zo’n situatie duidelijk wordt welke vaardigheden en wellicht ook welke kennis nog ontbreken.
 • Moba kiest voor BHVAssist: “Als je het doet, doe het dan goed”
  Moba kiest voor BHVAssist: “Als je het doet, doe het dan goed”
  Moba kiest voor BHVassist: “Ideaal bij meerdere vestigingen”
   
 • Er zijn altijd veel meer risico’s dan je denkt. Koninklijke Stichting Defensiemusea
  Er zijn altijd veel meer risico’s dan je denkt. Koninklijke Stichting Defensiemusea
  De veiligheid garanderen voor bezoekers van alle leeftijden (0 tot 88 jaar) met alle stadia van zelfredzaamheid, verschillende binnen- en buitenterreinen en al het materieel is een enorme uitdaging.
 • BHVescape. Wat een toegevoegde waarde!
  BHVescape. Wat een toegevoegde waarde!
  Escape rooms. Je hebt er vast weleens van gehoord. Of er misschien zelfs al een keer aan meegedaan. 
 • Contiweb over de samenwerking met BHV.NL
  Contiweb over de samenwerking met BHV.NL
  Joyce Beerens, Hoofd BHV bij Contiweb, over de samenwerking en haar ervaringen met BHV.NL
 • Van standaard BHV-cursussen naar training en dienstverlening op maat bij Sanoma
  Van standaard BHV-cursussen naar training en dienstverlening op maat bij Sanoma
  Hoe gaat een grote organisatie als Sanoma Media Netherlands BHV om met bedrijfsveiligheid en bedrijfshulpverlening?
 • BHV-cursus voor MBO-studenten Aventus
  BHV-cursus voor MBO-studenten Aventus
  “Verzorg voor 30 studenten die gaan stagelopen een BHV-training inclusief kinderreanimatie”.
 • Optisport over de maatwerktrainingen van BHV.NL
  Optisport over de maatwerktrainingen van BHV.NL
  Met 17 miljoen bezoekers per jaar en ruim 350 publieke voorzieningen in Nederland en België heeft Optisport verschillende veiligheidsrisico’s per locatie.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.
BHV.NL maakt gebruik van cookies om het bezoek aan onze website gemakkelijk te maken. Daarnaast vind je sneller wat je zoekt en bieden we jou relevante informatie. Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord. Klik hier voor de instellingen, meer informatie en onze privacyverklaring.
Cookies uitschakelen